RUŽINE EMOCIJE - Hrvatski Glas Berlin

RUŽINE EMOCIJE

tekst i foto: Sonja Breljak

IMG_5673Vratih se iz Hrvatske, ispunjena pozitivnim emocijama nakon promocije knjige pjesama “Šapat kroz vrijeme” naše suradnice Dragice Šimić. Svratih u vrt iza kuće kad tamo, Emilova ruža (baš ona iz priče “Ruža iz Kaliningrada”) prenesena prije dvije godine u Berlin iz Broda zahvaljujući Emilovoj sestri Emiliji, porasla, olistala i procvjetala. A baš se Dragica Šimić i ja spomenusmo više puta jedne Emilove priče u kojoj, citirajući Ćopića, o pisanju govori ovako: „Pisanjem možeš postići tri cilja: tugu, radost i razmišljanje. Ako ne postigneš kod čitatelja niti jedno od toga – promašio si, opalio u prazno, kani se pisanja! I to je to!“  U mom vrtu i (Emilova) ruža izaziva emocije.

IMG_5673

Related Post

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Josip MayerKITANADragica Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest

Kako emocionalno,Emil je na zadnje posebno najavio,Ako doživim hlad moje ruže, mogao bih sjedeći u njemu gledati u svoju biografiju. A ruža će mi sigurno pjevati Rjabinušku.Samo da drijenak pusti korijenje.

KITANA
Guest
KITANA

Super rečeno. Da je bar znati unaprijed procijeniti je li pucanj u prazno.

Dragica
Guest
Dragica

Kako čovjek živi i kada ode, u svojim djelima…..Emilova Ruža iz Kalinjingrada čuva u sebi ljepotu njegove riječi. Upravo si izrekla ono što sam ja zaboravila na promociji. Pa hvala Emilu još jednom za trenutke smijeha i suza pri iščitavanju ” Ono malo duše”.