TRODNEVNO ROĐENDANSKO SLAVLJE

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin obilježava 40. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Berlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizira od 2. do 4. svibnja sadržajan i lijep program povodom 40. obljetnice osnutka i djelovanja ovog udruženja, jedne od nastarijih hrvatskih zajednica u Europi.

Sav trodnevni program proslave obljetnice odvijat će se u Haus St. Vinzenz, na adresi Kolonnenstr. 39, 10829 Berlin.

Tijekom sva tri dana bit će organizirani seminari…

više

KRŠĆANSTVO JE U TEMELJIMA EUROPE

Rimske crkve – drugi dio

tekst i foto: Marijana Šundov

Nedavno smo suprug i ja razgovarali o posjetu Rimu, pokazivali smo fotografije prijateljima. Bilo je tu dosta fotografija crkvi, umjetnina koje su u njima, doslovno možeš pratiti razvoj stilova u arhitekturi i umjetnosti.

Postavljeno nam je pitanje, izuzev četiri, velike bazilike, koja nas se od posjećenih crkvi najviše dojmila i zašto. Oboje smo vrlo brzo izdvojili iste dvije.…

više

U TVOJU SLAVU I ČAST, IVANA

Književnim susretom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu obilježili 150. obljetnicu rođenja Ivane Brlić-Mažuranić.

prilog: HGB/ SB
foto: SB, BB i Mladen Valjak

Berlin/ Uz ljubazno i vrlo angažirano i susretljivo domaćinstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske, a u organizaciji Hrvatskog glasa Berlin i uz suorganizaciju Hrvatske nastave Berlin, Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin i HKD V.F. Mažuranić, organizirana je književno-informativna večer u povodu 150. obljetnice rođenja slavne hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić.

više