JAVO ZAPOŠLJAVANJE U RH

tekst: Marko Jareb

Ima osoba koje ne prihvaćaju bilo kakve boljitke u nekom poslu. One su naučile neki posao raditi na jedan način i svaku novost u svom poslu javno hvale, ali i dalje rade po svome te još k tome nastoje neku novost rušiti zakulisnim radnjama. To se sve odnosi na poslove koji nisu zahvaćeni novim tehnologijama.

Međutim, ima poslova koje su zahvatile nove tehnologije i u njima su neke radnje koje su se prije radile pješke ponovno uspostavljene. 

Koliko je zbog toga „bilo koji  intelektualni rad u RH sveden na margine“?

Jedan podatak koji je možda zapanjajući je taj, a izrečen je na jednoj komercijalnoj televiziji u RH, kako je iz RH u 2018. godini otišlo vani više od sto tisuća osoba te da je istodobno u javnoj upravi, također u 2018. godini u RH zaposleno tri tisuće osoba. Je li moguće da je među onima koji su otišli vani iz RH najviše osoba iz javne uprave, pa ih je potrebno još dodatno zapošljavati? Što je s novim tehnologijama i aplikacijama koje su trebale biti već odavno u javnoj upravi?

Koliko bi nove tehnologije trebale smanjivati administraciju u javnoj upravi?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
4 years ago

Marko upravo to nam znači,da se protiv jednoumlja, za bolju i kvalitetniju budućnost.Moramo boriti svim mogućim snagama,umom i pamećom.