IMPULSI

Pavao Martinis
I ovaj val kojeg struja nosi
k ustreptalom svjetlu što sjeti prkosi
sa svim čežnjama stvarnih preinaka u daljini zbilje
bjesomučno zove, moli, podrhtava,
plešući sa svjetlom i raspjevanom kišom
da ne izgubi zanos mladenačke, istinske ljepote.…

više

NE DIRAJTE MI ZVONO

IZ DRUGIH MEDIJA …SBPLUS
Ono što je slavonski pjesnik htio poručiti svojom uspješnicom – Ne dirajte mi ravnicu – to isto poručuje brođanka Elizabeta Kopić – Ne dirajte mi zvono.
BERLIN / SLAVONSKI BROD – Jutros je, iz Berlina, u našu ‘redakciju’ stigao e-mail jedne brođanke koja se tamo nalazi ‘na privremenom radu’ – već 42 godine. Sadržaj e-maila objavljujemo u cijelosti.
Poštovani, molim Vas, da mi odgovorite na moje pitanje (naravno ako želite)
Zovem se Elizabeta Kopić. Živim u Berlinu više od 42 godine. Rođena sam u Slavonskom Brodu gdje posjedujem obiteljsku kuću. Zbog kuće Vam se i javljam.
Htjela bih, a ne znam kako, upitati svoje Brođane: -Kome smeta moj kućni broj i zvono?!

više

BESTANDEN

IZ NOVINARSKE BILJEŽNICE
piše: Sonja Breljak

Ljeto u Berlinu, nastavilo kako ga i zatekosmo po povratku  s odmora –kiša …kiša …kiša. Kažu, možda više i ne bude pravoga ljetnog vremena. Zna to biti. Od našeg povratka proletje već tjedan dana. Naši školarci  još uživaju u odmoru. A odrasle posao odmah „uzeo pod svoje“. Radujem se susretu sa susjedima. Onako u prolazu … upitaju poneki …gdje bijasmo i kad stigosmo. Velika je zgrada. Visoko dosežu njena 22 kata. Nalazi se stotinjak metara od nekadašnje granice između dva Berlina, prije 20 godina još…

više