NE DIRAJTE MI ZVONO

IZ DRUGIH MEDIJA …SBPLUS
Ono što je slavonski pjesnik htio poručiti svojom uspješnicom – Ne dirajte mi ravnicu – to isto poručuje brođanka Elizabeta Kopić – Ne dirajte mi zvono.
BERLIN / SLAVONSKI BROD – Jutros je, iz Berlina, u našu ‘redakciju’ stigao e-mail jedne brođanke koja se tamo nalazi ‘na privremenom radu’ – već 42 godine. Sadržaj e-maila objavljujemo u cijelosti.
Poštovani, molim Vas, da mi odgovorite na moje pitanje (naravno ako želite)
Zovem se Elizabeta Kopić. Živim u Berlinu više od 42 godine. Rođena sam u Slavonskom Brodu gdje posjedujem obiteljsku kuću. Zbog kuće Vam se i javljam.
Htjela bih, a ne znam kako, upitati svoje Brođane: -Kome smeta moj kućni broj i zvono?!

Bila sam u Brodu deset dana, i na moje iznenađenje morala sam konstatirati kako mi je na obiteljskoj kuci, u ulici Hanibala Lucića, polupan svjetleći kućni broj i prekidač zvona, koji je također bio pričvršćen sa dva vijka, koje je netko zločest uklonio.
Molim Vas kakva mogućnost postoji u SBplus-u objaviti moj upit “Kome smeta moj kućni broj i zvono?”

Unaprijed zahvalna Elizabeta Kopić

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovana gospođo Elizabeta Kopić Svjestan i toga i sam smaram teško ćemo sve rješiti našim reakcijama i sankcijama još gore će biti uzvraćanjem domicilnim neposlušnicima…istim mijerama..čija briga bi kao prvo trebala biti roditeljska o njihovim djeloanjima i ponašanjima u slobodno vrijeme. Na drugom mijestu su preventivna obuka i podučavanja u školama,udruge i društva te dobrovoljni kreativci i aktivisti slično. Kao što je to i naša Marija Matijašević o svemu ovdje više. http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=24735 Pitanje mi se nameće bili se mogao naći netko iz Vlade i Oporbe ili iz Hrvatske Matece Iseljenika ..ideja bi bila da se takvo što više potiče..te stvaraju… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Hrvatska se sprema sve bliže Evropske unije, mi iz vana vidimo situaciji ipak drugačije. I nikad mi neće biti teško ponoviti.. one moje stare članke i reakcije.. danas su to.. društvene poveznice.. mostovi i spone.. sa lijepom našom domovinom Hrvatskom i njezinim iseljeništvom. Mi izvana vidimo situaciju drugačije dokle su se pojedini domaći.. a puno ih ima ..previše da bi Hrvatskoj išlo na bolje..već odavno priviknuli na svakakove situacije ćak i na..ne podobštine. Nije normalno da se tuđe ne poštiva ruši i razara,..da se ne akceptiraju kućni brojevi..poštanski sanduci..zvona..da se skače rađe preko plotova i ograda..kada domaćina nema doma. To… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovana gospođo Elizabeta Kopić razumijem vašu gorčinu Vjerojatno da to nije jedino vaš problem slično mi i samome ide.. ima toga ne samo u Slavonskom Brodu već i u drugim krajevima sve do hrvatskog primorja,zagorja diljem lijepe naše,problem je nekada sa kozama a danas sa raspuštenom dijecom koje roditelji..čast onima koji to čine..ne podučavaju dovoljno svoju dijecu..da ne diraju i uništavaju tuđu imovinu..da je poštivaju više od sami svoju.Kako nebi ponavljao jedno te isto valjda mi redakcija Hrvatskog Glasa Berlina neće zamjeriti ako se poslužim ovim linkom..ujedno i društveno je ako se i na taj način zajednički povežemo i jedni… Read more »