KAKO JE SVE POČELO

piše: Antonio Gavran
foto: Emil Cipar
Sa-Antonijom-Gavranom-300x200Nakon sinoćnjeg telefonskog poziva glavne urednice Hrvatskog glasa Berlin, Sonje Breljak i dugog razgovora oko tematike kojom se bavimo jedno dulje vrijeme (izdavanje knjige Emilovih tekstova) te prihvaćanja uredničke uloge na HGB, mogu samo reći da sam iznimno počašćen takvim zadatkom.

Nadam se i vjerujem da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo kakva je bila i do sada.…

više

MINIMUM KULTURNOG ŽIVOTA

INDIKATOR – „KVALITETNA PONUDA GRADSKIH KNJIŽNICA

tekst: Dražen Katić
Mjeri se po ukupnom broju “ponuđene” literature, video zapisa, zvučnih zapisa, muzike, dnevnih novina, časopisa na 1.000 stanovnika.

U Baden-Württembergu je 1990. godine bilo 832 gradske knjižnice sa 12,2 milijuna “ponuda“, a 2012. godine se broj gradskih knjižnica smanjio na 801. Međutim povećao se broj ponuda koji je iznosio 15,7 milijuna. Prosječan broj “ponuda” na 1.000 stanovnika u 2012. godini iznosio je 1506.…

više

POVRATAK NAJBOLJEG SAKSAFONISTE

piše: Marija Matijašević
IMG_4660Popovača/ Dana 08.08.2015. održana je “ 3.Noć trijema”, u Popovači.

Predsjednik likovnjaka “Moslavački krug” Josip-Đoni Kovač, izložio je slike, ulje na platnu, naslikane nedavno na likovnoj koloniji kod “Bistrički seoski turizam” u Osekovu.

S obzirom na vrijeme godišnjih odmora, posjećenost izložbe je bila dobra; moram …

više

IMA LI BOLJEG UMJETNIKA

tekst i foto: Marija Kukić
„Što više promatram prirodu to više ostajem zapanjen i zadivljen djelima Stvoritelja.(Louis Pasteur)

Svakoj i najneznatijoj biljci Stvoritelj je odredio i mjesto i vrijeme cvjetanja. Ove divlje biljke  čine jedan prekrasan komplementarni  kontrast. Osnovna i  topla žuta boja u kontrastu je sa sekundarnom i hladnom ljubičastom bojom čička.…

više