DJECA NISU STRANCI

piše: Marija Kukić 
465406O njima se mnogo sluša, piše, govori. Potresne slike i priče nude nam mediji. Dolaze iz svih krajeva: Sirije, Iraka, Afganistana … U potrazi za plemenitijim, ljudskijim životom ili u bitci za  očuvanje vlastitoga života.

Putujući tjednima i  mjesecima u neizvjesnost, u nepoznato prelazili su tisuće i tisuće kilometara na sve moguće i nemoguće načine nadajući se da će pronaći neko mirno mjesto, tihu oazu mira gdje će moći nastaviti život vrijedan ljudskog dostojanstva. …

više

NA MLADIMA SVIJET OSTAJE

INDIKATOR – “VISINA NIVOA OBRAZOVANJA”

piše: Dražen Katić

obrazovanje-odraslih-pruza-novu-sansu-radnoj-snazi-u-bihMjeri se po broju učenika koji su nakon završenog obaveznog osmogodišnjeg školovanja nastavili i završili srednju školu.

Izučeno zanimanje omogućava mladim generacijama pronalaženje posla te stabilniji poslovni razvoj. Omogućava i studiranje onima koji se odluče ići tim putem.…

više

DOPRINOS ZAJEDNIŠTVU

Širi se naša rubrika Poezije – Goran Gatalica, novi suradnik

SLIKA GORAN GATALICA (1)– Poštovani, drago mi je da Vas mogu kontaktirati i svojim radovima, poezijom, pridonijeti zajedništvu među Hrvatima u inozemstvu i onima u domovini. Drago mi je da ovdje ima već i kolega mi po peru koji su mi i osobni prijatelji ili vrli kolege poput gospodina Roka Dobre ili gospodina Ivice Smoleca. Svima u Hrvatskom glasu Berlin svako dobro, od srca želim, piše nam Goran Gatalica, naš novi suradnik u rubrici Poezija te šalje kratki životopis i prve stihove.

Uzvraćamo dobrodošlicom.…

više