JEDNOM UČITELJ, UVIJEK UČITELJ

piše: Igor Matijašić

joza 2U dogovoru s glavnom urednicom Glasa odlučeno je da napišem nekoliko redaka povodom smrti našeg zajedničkog prijatelja i suradnika…

Otišao je, dakle, i Joža…

Budete li u danima koji slijede čitali životopis Josipa Prudeusa, trebat ćete odvojiti podosta vremena jer je uistinu teško pobrojiti sve odlike ovog velikog samoborskog učitelja.…

više

PREMINUO NAŠ DRAGI JOŽA PRUDEUS

jožaSamobor/ S velikom, iskrenom  tugom u srcu, javljamo da je naš dragi, dugogodišnji suradnik, prijatelj, učitelj, pjesnik, pisac, domoljub i veliki čovjek, Josip, Joža Prudeus, preminuo jutros u 76. godini života.

Jožu smo poznavali godinama, bio je prijatelj i našeg pokojnog urednika Emila Cipara, Brođanina. A i pokojni Joža je dobar dio svog učiteljevanja proveo u Sibinju, nedaleko Slavonskog Broda.

Jožu sam i osobno upoznala u Samoboru gdje je radio i živio, provodio umirovljeničke dane i nosio teški životni križ preranog gubitka sina i kćeri. Dragi Joža, čovjek-hrast.

Počivao u miru, dragi prijatelju.

Detalje o posljednjem ispraćaju  dragog pokojnika, javit ćemo naknadno.
/Urednica/…

više

IZNAD SVIH – HRVATSKA

tekst i foto: Sonja Breljak

ze 5Berlin/ Koji susret, koji rezultat, koja pobjeda! Norveška – Hrvatska: 28:29 – za pamćenje! Hrvatska rukometna reprezentacija je nakon deset godina, po treći puta u svojoj povijesti, u finalnoj borbi za naslov europskog prvaka. Oduševljenje i slavlje svugdje gdje su naši ljudi pratili ovaj rukometni dvoboj.

Ja sam ga u prvom poluvremenu pratila na Zelenom tjednu u Berlinu. Vođena idejom obići ovaj Sajam prehrane na kojem je…

više