PREMINUO NAŠ DRAGI JOŽA PRUDEUS

jožaSamobor/ S velikom, iskrenom  tugom u srcu, javljamo da je naš dragi, dugogodišnji suradnik, prijatelj, učitelj, pjesnik, pisac, domoljub i veliki čovjek, Josip, Joža Prudeus, preminuo jutros u 76. godini života.

Jožu smo poznavali godinama, bio je prijatelj i našeg pokojnog urednika Emila Cipara, Brođanina. A i pokojni Joža je dobar dio svog učiteljevanja proveo u Sibinju, nedaleko Slavonskog Broda.

Jožu sam i osobno upoznala u Samoboru gdje je radio i živio, provodio umirovljeničke dane i nosio teški životni križ preranog gubitka sina i kćeri. Dragi Joža, čovjek-hrast.

Počivao u miru, dragi prijatelju.

Detalje o posljednjem ispraćaju  dragog pokojnika, javit ćemo naknadno.
/Urednica/

2 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viktorija Banić
Viktorija Banić
4 years ago

Dragi gospodine Josipe, nedostajat ćete, od danas, svim novim obezglavljenim stihovima, mislima i zbrkanim riječima koje će teško pronalaziti svoje mjesto. Svim onim inteligentnim, toplim, promućurnim budućim “prudeizmima” pred kojima se zastane, još jednom, uz blagi naklon i poludizanje šešira kaže “Moje poštovanje!” Nedostajat će gospodin uz kojeg su rasla sretna tuđa djeca, tople, prisne misli i vrijeme za svakoga. Hvala za svaki trenutak i komentar izdvojen za riječi koje sam napisala, većeg priznanja mi nije trebalo. U nadi za konačni, teško dočekani smiraj, u zagrljaju onih koji su Vam oteti rijetko viđenim usudom, sretan put, usudim se na koncu… Read more »

Jadranka Ivanovic-Bolog
Jadranka Ivanovic-Bolog
4 years ago

Pogodila me je vijest o Tvojoj smrti dragi Joza, iako sam naslutila da zelis otici zauvijek , a ne samo sa drustvenih mreza….Zauvijek si ostavio trag u nasim srcima dragi, iskreni prijatelju. Zelim Ti rajski mir

Josef Mayer
4 years ago

Joža,bio si uvjek društveno aktivan,dobar čovjek i prijatelj,Dobri ljudi nikada ne umiru.Oni su uvjek u društvo u našim srcima sa nama.
Počivao u miru Božjem

Stipa Poljaković
4 years ago

Naš Joža… Netko čiji sam životni put pratio s distance, s divljenjem i dozom sućuti. Uvijek sam se pitao kako roditelji podnose i prežive gubitak djeteta, Joža ih je izgubio dvoje… Za njega bi se moglo reći da je živio po riječima apostola Pavla: “Dobar sam boj bio, bitku dobio i vjeru sačuvao”. Makar ga život nije mazio ostao je dosljedan i svima nama drag. Unatoč svim križevima i gubitcima, svim zamkama i udarcima, doveslao je na prag vječnosti u kojoj ga se nadamo sresti skupa s njegovim sinom i kćeri… S vjerom u novi susret…Počivaj u miru svjetioničaru slavonske… Read more »