NJEMAČKO-HRVATSKA SVEČANOST U BONNU

NAGRADA “FRANJO  BASIĆ“ ZA HANSA DIETRICHA GENSCHERA
Bonn/ S kraja tjedna, točnije, u subotu, 25. rujna, Njemačko-hrvatsko društvo  e.V.  Bonn organizira  dodjelu posebne Nagrade Franjo Basić. Svečanost dodjele nagrade održat će se u Bonnu a otvorena je samo za pozvane.
Posebnu Nagradu Franjo Basić, Njemačko-hrvatsko društvo Bonn dodijelit će ovom prigodom,  Hansu Dietrichu Genscheru, bivšem  njemačkom saveznom ministru vanjskih poslova za njegov „izuzetan angažman na izgradnji njemačko-hrvatskih odnosa, djelovanju na premošćavanju  granica i spajanju  dvaju naroda te radu na izgradnji struktura civilnog društva“. Ujedno će ovom prigodom biti dodijeljena i Zahvalnica Njemačko-hrvatskog društva, Josipu Moriću za njegov angažman.
Kroz ovu manifestaciju vodit će predsjednik Njemačko-hrvatskog društva, Daniel Glunčić. Pozdravne riječi izreći će bonnski  „domaćin“, Guido  Kerkhoff iz uprave Deutsche Telekoma u čijim prostorima će svečanost biti održana, te Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske. Bit će tu vrlo uvaženih gostiju koji će tijekom večeri voditi i razgovore na temu „Prevladavanje konflikta istok-zapad, Jugoistočna Europa i europske integracije”.
Laudacio prije predaje  nagrade Hansu Dietrichu Genscheru, održat će prof. Dr. Andreas Pinkwart, predsjedavajući FDP i član parlamenta Nordrhein-Westfalen dok će završnu riječ imati dr. Miro Kovač, veleposlanik RH u Njemačkoj.

Glazbu iz Hrvatske   ovom će prigodom, Nijemcima i Hrvatima, približiti gosti iz Berlina, muška klapa „Berlin“.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments