BAČENI MOLOTOVLJEVI KOKTELI NA HRVATSKI KONZULAT U DÜSSELDORFU

Prema dostupnim informacijama koje su  objavili i njemački mediji /Rheinische Post/ na hrvatski Generalni konzulat u Düsseldorfu su danas, u srijedu, 29. 10. 2010., oko podne, bačena dva molotovljeva koktela.
Počinitelj je molotovljeve koktele bacio na ulaz u zgradu konzulata. Primjećen je i pri pokušaju bijega zadržan do dolaska policije od strane krovopokrivača koji se nalazio na suprotnoj strani ulice.
Rheinische Post dalje izvještava,  kako je u ovom napadu lakše ozlijeđen jedan uposlenik hrvatskog  veleposlanstva, te da je požar nastao napadom, brzo ugašen.
Od Veleposlanstva RH u Berlinu nismo na ovu informaciju dobili komentar. No, uputili su nas na priopćenje koje je o ovom događaju izdalo Ministarstvo  vanjskih poslova i europskih integracija.
U Priopćenju  broj  445/2010 Ministarstva  vanjskih poslova i europskih integracija  Republike Hrvatske, koje je potpisao glasnogovornik Ministarstva, Mario Dragun, stoji:
-Slijedom zaprimljenih službenih informacija Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija može izvijestiti kako su u srijedu, 29. rujna 2010. godine, na zgradu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Düsseldorfu bačena dva molotovljeva koktela.
Intervencijom djelatnika Generalnog konzulata i vatrogasaca požar je ubrzo ugašen, a u prostorima konzulata došlo je do manjih oštećenja.
Njemačka policija uhitila je napadača te nad njim provodi kriminalističku obradu.
U napadu nije bilo ozlijeđenih djelatnika, jedino je generalni konzul Vjekoslav Križanec bio primljen u bolnicu zbog udisanja dima no ubrzo je pušten.
Po dobivanju detaljnijih informacija Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pravodobno će izvijestiti javnost.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments