JA VIDIM CRVENO

prilog: Ante Karačić
IMG_4218Iserlohn/ U organizaciji Kunstverein Iserlohn e.V., u subotu i nedjelju, 21. i 22. 04 2018. godine je u Atelier im Karre 38 Iserlohn, organizirana izložba naslova “Ich sehe rot”/ “Ja vidim crveno”.

Kunstverein Iserlohn broji preko 100 članova: slikara, kipara, pisaca. Uglavnom se radi o hobi umjetnicima s akademskim titulama nekih drugih zanimanja (doktori, profesori, inzinjeri, ekonomisti), a ima i mlađih umjetnika sa završenom likovnom akademijom koji svoju afirmaciju pokušavaju postići preko Kunstvereina.

Na ovoj izložbi su sudjelovala 44 umjetnika na prostoru od oko 2000 kvadratnih metara i to na temu „Ja vidim crveno“. Tema je vrlo interesantna jer crvena boja asocira na više stvari.

OIMG_4220daziv je bio vrlo dobar. Pored izložbe, organizira se i prodajni dio kao i akcija prikupljanja novca. Svaki puta se prikupi nešto sredstava za dobrotvorne svrhe.

Na izložbi su bili prisutni kao i obično, kulturni i politički predstavnici grada.

Ante Karačić je izložio deset svojih skulptura.

Osam skulptura su u metalu i to 5 križeva i 3 gracije.

Jedna skulptura je kugla od pleksiglasa promjera 60 cm, oslikana u akrilu koja predstavlja lampu kao i jedan drveni objekt promjera 90 cm oslikan u akrilu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments