PUT DOBROTE

tekst: Sonja Breljak
OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon što nedavno objavismo pismo/poziv fra Mire Babića iz daleke Kenije i on nam se i telefonski javio u vrijeme našeg  putovanja u Hildesheim kad su naši hodočasnici prikupili i skoman prilog pomoći potrebnima u dalekoj Africi, na naš poziv za suradnju na Hrvatskom glasu Berlin, stiže nam i prvi fra Mirin zapis iz Kenije.

U telefonskom razgovoru, saznadosmo i odakle je fra Miroslav Babić  (eto, još smo i zemljaci, Bugojanci!) a u pisanoj poruci nam stiže još par pojedinosti iz njegova životopisa.

Rođen sam u Bugojnu u Bosni i Hercegovini, 25. veljače 1975. godine. Srednju školu pohađao sam u franjevačkom sjemeništu u Visokom. Bogosloviju sam počeo studirati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, a studij završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Vječne zavjete položio sam 2000. godine, a za svećenika se zaredio 2002. u Sarajevu.
Nakon 1,5-godišnje službe kapelana u župi Vidoši u Livnu otišao sam na 6-mjesečne pripreme za misije u Irskoj i Belgiji.

Krajem 2004. godine dolazim u Afriku. Dvije godine bio sam misionar u Ugandi, a potom 2006. godine dolazim u Keniju gdje i danas živim i radim. U bratstvu obnašam službu gvardijana samostana ”Gospe od anđela” u misiji u Subukiji, a u franjevačkoj provinciji Istočna Afrika obnašam službu definitora  …

Dodajmo još i to …a to rekosmo i našem sugovorniku iz Kenije …fra Miro odlično piše. A o čemu drugom nego o njegovom misionarskom životu i radu te djeci kojima je u svom radu posvećen. Nadamo se, prilozi takva zadržaja koji nam približuju jedan daleki, drugi i drukčiji svijet, punit će redovito rubriku PUT DOBROTE. I naša srca.

Potrebni bankovni podaci za moguću financijsku pomoć misiji fra Mire Babića u Keniji su:

Name: MIROSLAV BABIC
Address: P.O.BOX 111, SUBUKIA-KENYA
Registred office: NAKURU BRANCH, KENYA

Account/IBAN of the Beneficiary: 22120026545200
Beneficiary’s bank BIC (SWIFT address): KCOOKENA
Bank’s name: COOPERATIVE BANK
Bank’s address: P.O.BOX 2982, NAKURU (20100) KENYA
Bank’s registered office: NAKURU BRANCH CODE 11006
Bank’s country: KENYA

 

Račun u Hrvatskoj:

Name of the payee: Humanitarian Organisation “The Way of Kindness”,
Medarska 56 B, HR-10000 Zagreb, CROATIA
Account number of the payee (IBAN): HR51 2340 0091 1105 3921 6
SWIFT code: PBZGHR2X
Credit authorization number: HR18 3000

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments