PRAVDA IZGUBILA RAVNOTEŽU

Prvostupanjska presuda „šestorci“ je sramotna i nepravedna, kaže se u priopćenju Hrvatskog svjetskog kongresa u povodu presude Haaškog suda. 

Hrvatski svjetski kongres (HSK) kao demokratska i nadstranacka udruga dostojanstveno prihvaća prvostupanjsku presudu Haškog suda, kojom se odreduje zatvorska kazna bivšem premijeru Herceg-Bosne Jadranku Prliću, zapovjednicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Slobodanu Praljku i Milivoju Petkoviću, bivšem ministru obrane Herceg Bosne Brunu Stojiću, zapovjedniku Vojne policije HVO Valentinu Ćoriću te Berislavu Pušiću, predstojniku ureda HVO za razmjenu zarobljenika.

Istovremeno, HSK u potpunosti razumije i dijeli razočaranost i nevjericu velikog broja Hrvatica i Hrvata u svijetu, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj kojima je neshvatljivo osuđivanje istaknutih pojedinaca obrane hrvatskog dijela Bosne i Hercegovine po zapovjednoj odgovornosti. Smatramo da nas ovakva presuda vraća na početak te proziva sve hrvatske branitelje kao sudionike zločinačkog pothvata.

Odlučno, dakle, odbijamo prvostupanjsku presudu „šestorci“ za višekratne zajedničke zločinačke poduhvate, udruživanje s tadašnjim vodstvom Republike Hrvatske radi navodne agresije na Bosnu i Hercegovinu, te etničko čišćenje područja Herceg-Bosne u cilju pripajanja Hrvatskoj, a sve radi navodnog stvaranja “Velike Hrvatske”.

Sve dok istina ne pobjedi, Hrvatski svjetski kongres i dalje će se nastaviti boriti za dignitet Domovinskog rata i rata za obranu Hrvata u Bosni i Hercegovini.  Žrtvu onih osoba koje su branile i oslobodile našu domovinu ne smijemo i nećemo zaboraviti. U tom smislu najavljujemo i naše buduće aktivnosti za ostvarivanje pravde za BiH-šestorku i vraćanje pravde u ravnotežu, najkasnije drugostupanjskim zasjedanjem suda.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Osobno ne bih se sasvim složio, da je pravda izgubila ravnotežu,..već ravnotežu u smislu pravde, ..su izgubile naše hrvatske najveće političke stranke,…uključujući i one i BiH,..a teško je i izgubiti nešto, što u stvari moraš tražiti..jer.. nikad nisi ni imao.. i na tome smatram da je potrebno..mučno na politički način raditi..znanošću glavim i pameću.

Joso
Joso
10 years ago

Nažalost, stanje je baš takvo.
Krojači pravde ( ili zemaljski „bogovi“, kako to gospodin Mirko Omrčen kaže) su već podavno
izgubili ravnotežu…