NJEMAČKA JE SOLIDARNA

sodelovanje-300x225Berlin/Njemački predsjednik Joachim Gauck je obišao poplavljena područja. Bio je iznenađen razmjerima katastrofe, ohrabrio je pogođene, obećao pomoć i pozvao sve koji mogu pomoći da to učine, riječima: -Učinili smo to i nakon poplave 2002. godine, pa ćemo i sada. Njemačka je solidarna država.

Njemačke države Bayern, Türingen, Sachsen, Sachsen Anhalt …tisuće i tisuće stanovnika, inače za život ugodnih, pitoresknih gradova i sela Njemačke, osjetili su u proteklim danima, nezaustavljivu snagu prirodnih nepogoda.

Vodeni val, najveći u posljednjih 400 godina, koji je doveo do visokog porasta vodostaja rijeka, plavljenja gradova, kuća, gubitka imovine, ugrozio je brojne koji su to isto preživjeli i 2002. godine. I nije se čuditi da im to teško, jako teško pada.

Pomoć je potrebna već sada. A trebat će, i nakon što se vodena razina spusti, spašavati, obnavljati, raditi,  živjeti, nadati se.

Možete li pritom pomoći …pomozite!

Jedna od mogućnosti pomoći žrtvama poplave jeste i račun koi je u te svrhe otvorila Zaklada RTL.

Podaci za uplatu pomoći su:

Empfänger: Stiftung RTL
Konto: 15 12 15 1
Bank: Sparkasse KölnBonn
BLZ: 370 501 98
Stichwort: Jahrhundertflut

Isto tako, pozivom (iz Njemačke)  na čvrstu vezu na broj 0900 – 123 6000, automatski s pet eura pomažete žrtvama poplave u Njemačkoj.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Traži se u stvari,
još više solidarnosti i od drugih nacija, donatora i dobročinitelja a ne samo od njemaca.