DODAJTE VJERU, NADU I LJUBAV

Kako javljaju brojni svjetski mediji, Copacabana, poznata brazilska plaža, bila je poprište okupljanja oko tri  milijuna mladih na bdijenju s papom Franciskom, u povodu Svjetskog dana mladih.

Papa je mladima poručio da prihvate Krista i u svoje živote unesu vjeru, nadu i ljubav te ohrabrio mlade u nastojanju biti protagonistima života a ne tek promatračima, u borbi za bolji i pravedniji svijet.

Ako želimo da naš život ima istinski smisao i bude ispunjen, kao što želite i zaslužujete, kažem svakom od vas: Dodajte vjeru i vaš će život dobiti nov okus, imat će kompas koji će vam pokazivati put; dodajte nadu i svaki vaš dan bit će prosvijetljen i vaš horizont više neće biti mračan, nego svijetao; dodajte ljubav i vaš će život biti poput stijene sagrađene na stijeni, vaše će putovanje biti radosno, jer ćete pronaći mnoge prijatelje da putuju s vama. Dodajte vjeru, dodajte nadu, dodajte ljubav!, Dodajte Krista u svoj život i pronaći ćete prijatelja u kojeg ćete se uvijek moći pouzdati; dodajte Krista i vidjet ćete kako se šire krila nade i omogućuju vam radosno putovanje prema budućnosti; dodajte Krista i vaš će život biti ispunjen njegovom ljubavi; to će biti plodan život, kazao je, između ostalog Papa.

Papa je za trajanja Svejtskog dana mladih, uputio i opći poziv za većom solidarnosti umjesto sebičnosti modernog društva.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments