TKO ĆE PODUPRIJETI SAVJESNE

UMJESTO KOMENTARA …na tekst Dražena Radmana “Krimen savjesti jedne primalje”
piše: Nikola Bašić
savjestVis/ O  tom događaju u Kninu nas novinar Darko Pavičić u Večernjaku od 03.08. 2013. izvještava na sljedeći način:“ Nakon 27 godina radnoga staža kao primalja Jaga Stojak iz Knina dobila je otkaz ugovora o radu jer u kninskoj bolnici nije htjela sudjelovati u obavljaju pobačaja.
Glavni joj je krimen – poziv na priziv savjesti. Jaga Stojak je, naime, praktična vjernica i budući da drži da život počinje začećem, nije htjela raditi protiv svoje savjesti.

– Otkaz sam dobila zbog toga što nisam htjela sudjelovati u obavljanju pobačaja 14. lipnja, ali moji problemi s pobačajem traju od 2011., kada je šefica naše ginekologije dr. Mira Lambaša Hemerich počela raditi pobačaje. S njom ih je radila samo glavna sestra, tj. viša primalja Monika Grgić, ali ubrzo su tražili od svih nas da sudjelujemo, što smo jedna sestra i ja odbile”, kaže nam Jaga Stojak“.

I sad se pitam; kako će na ovo reagirati iz naših crkvenih krugova, na primjer, mjesni biskup?

Hoće li se ponoviti onaj primjer iz Zadra oko slučaja profesora I. Poljakovića, kad je su-suspemdiran na zadarskom sveučilištu braneći učenje katoličke Crkve oko homoseksualizma i spolnosti. Ondašnji nadbiskup je „svoje odšutio“ gotovo „veoma revno“ ne zamjerajući se „bilo kome“.

E moj Bože, a što je sada za očekivati!?

U više svojih poruka, u zadnje vrijeme, Kraljica Mira iz Međugorja poručuje da surađujemo sa svojim pastirima, da im pomažemo, molimo za njih i činimo pokoru. Evo istog časa ovo želim učiniti za biskupa Antu Ivasa, tj. pišem, a sve ovo prethodno što Kraljica poručuje činim.

Poštovani biskupe Ivas, lijepo si napišite dopis na kninsku bolnicu, Saboru RH, Vladi RH, ministru Ostojiću i svim bolnicama u vašoj biskupiji, a vezano za ovaj slučaj u Kninu i za sami fenomen vršenja pobačaja po bolnicama, pa da se, naime, vrati na posao ponosna Jaga Stojak u bolnicu pod nazivom „Hrvatski ponos“( a zbog ovoga „Hrvatski jad“), a derogira onaj sramotni i bezbožni zakon o pobačaju iz 1978. (ex Jugoslavija). A HBK neka si odredi nekoga ili neke da svaki dan kad zasjeda Zastupnički dom u Saboru RH, pod prozorima zgrade Sabora  viče u više navrata: – Nije dostojno zastupnicima primati zastupničku plaću za ubijanje nerođene djece, zastupajući onaj zakon iz 1978, a pogotovo onima koji se deklariraju katolicima! A petkom neka to čini netko od biskupa, sve po redu koliko ih je iz Hrvatske.

Tada ćemo se moći uvjeriti da i u Hrvatskoj postoje duhovni pastiri-apostoli katoličke Crkve u Hrvata. Ovo je a pro po onome što je vikao sv. Ivan Krstitelj pod prozorima kralja Heroda u Jeruzalemu: Nije ti dopušteno imati ženu brata svoga! (preljub sa ženom brata Filipa).

Naravno, to nije lako. Ali bi se makar, to je sigurno lakše, moglo održavati trodnevnice recimo: četvrtak, petak i subota; misa procesija i adoracija s i pred Presvetim(četvrtak), misa i Križni put (petak) misa i Krunica (subota). I to glavom i bradom sam biskup, najmanje 4 puta kroz godinu.

To bi mogla biti kampanja protiv velih zala u Hrvatskoj, koje je vrlo žigosao i kampanjski (pobožnostima) proganjao nadbiskup Stepinac, a to su psovka (ćetvrtkom) pobačaj (petkom) i oskvrnuće dana Gospodnjega-nedjelja (subotom-krunica).

A evo prilike da sad ovdje navedem koji je cilj mog prijedloga da se u Hrvatskoj (u blizini Solina-Splita, odakle je krenulo pokrštavanje Hrvata) osnuje Svetište svih svetih Hrvatica i Hrvata, mučenika i svjedoka Kristovih da bi baš u navedene dane vršili određene pobožnosti, i tako uz vojsku naših nebesnika dobili ove tri bitke, kao što smo dobili bitku 1995. našom braniteljskom vojskom na zemlji.

Lijep pozdrav iz pretoplog Visa (ali i prelijepog)!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments