BIRAJTE I KREIRAJTE

Poziv građanima migrantskog porijekla da sudjeluju na predstojećim saveznim izborima u Njemačkoj

priredila: Sonja Breljak
400_F_48196770_8tji5OSxNM2LN13Co4O5gEKtLJ6nM0bKBerlin
/ – Birajte i sudjelujete u oblikovanju vlasti i stvaranju društveno-političkog sustava, poziva Monika Lüke, povjernica za integracije i migracije Berlinskog senata.

Poruka je upućena migrantima, njemačkim državljanima stranog porijekla, pred savezne izbore za Bundestag koji se imaju održati 22. rujna 2013. godine..

Jasno mi je kako je široko raširena skepsa da li se uopće isplati ići na izbore. Tome želim proturječiti. Izborno pravo je jedno od osnovnih prava. Tko bira može suodlučivati koje stranke će biti u sljedećem sazivu Bundestaga.  

Naravno, kao pojerenici za integracije i migracije, za mene migranti imaju visokuv rijednost.

Zato ovaj apel upućujem upravo njima.

Tek preko Vašeg glasačkog listića. će politika sve stanovnike promatrati kao stvarno ravnopravne građane. Zato je važno posjedovati njemačko državljanstvo, ono omogućava jednaka prava i obaveze.

Naše je drušvo u proteklim decenijama kroz doseljavanje postalo raznoliko. Vrijeme je da se to pokaže na svim razinama. Osobe s migrantskom poviješču moraju intervenirati kako bi se njihovi interesi izrazili i u političkoj sferi. To je i politici jasno. Birači s migrantskim porijeklom su zanimljiva ciljna grupa na koju se može utjecati u izbornoj kampanji. Stoga većina stranaka u međuvremenu predstavlja  i kandidatite s migrantskim porijeklom.

Savezni izbori su 22. rujna. Ako i mislite kako vi u društvenim odnosima ne možete ništa promijeniti – prebrodite Vašu frustraciju. Idite birati!

Ako brojni od Vas tako odluče, onda možete zajedno puno postići, stoji u predizbornom apelu Monike Lüke, povjerenice za integracije i migracije,

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments