IŠEMPJANA EKIPA NA CETINI

tekst i foto: Nikša Smoje
546937_486408068121624_1257662625_nSplit/ Dragi moji, svi od reda …

A one lude i išempjane ekipe, ekipe moje mladosti iz Spinuta od prije četrdeset godina! Skroz su poludili.

Palo im, ludima, napamet da otiđemo na rafting niz rijeku Cetinu.

A ja, još luđi od svih njih … prihvatija!

Onakvi, kakvi već jesmo, otišli mi, ma stvarno smo bili, pa odradili rafting niz Cetinu. A bilo nan je tako lipo, već smo se namečili i za dogodine.

Primamo pridbilježbe!

A, ko neviruje da smo bili, može provjerit foto-dokaze.

A sad, nakon raftinga, nastupaju moji poznanici iznad pedeset. Srce i tilo bi otišli na rafting, a mudra glava ih koči, pa me pitaju, mene iskusnoga, za mišljenje.

Evo ovako – Rafting je u dužini od oko 8 kilometara. Starta se, malo nizvodno, od Pavića mosta, a cilj je u Radmanove mlinice. Sve u svemu, stvarno je manje opasno, nego šta izgleda na fotografijama. Uvik sam tvrdija da fotografije lažu!

Rafting traje oko tri sata. Malo se vesla, malo se škivaje, ionako vas matica rike Cetine vuče nizvodno.

Organizatori van na startu daju prsluk, kacigu i gumene protuklizajuće postole, a vi u boršu, kesu ili ruksak spremite robu za prisvuć se na kraju balade.

Cilo vrime raftinga vašim životima upravlja iskusni, nazovimo ga …skiper, koji vam sve lipo i natenane objasni. U isto to vrime službeni fotograf, (kako li se samo ono zove?) vata busije i slikaje vas u bezizlaznim situacijama. Posli se s tim slikama možete junačit, ka i ja sa ovima.

Za vrime raftinga postoje dvi pauze, u prvoj morate proći kroz čuvenu pećinu i temperaturu vode od desetak stupnjeva. Na drugu pauzu najhrabriji skaču s stine od desetak metri. Meni je izgledalo da skačen s nebodera! Vidi me hrabroga & ustrašenoga na sliku.

Cilo vrime raftinga ste mokri, niko se suv nije izvuka. Neki dođu u kupaće kostime, kukavice nabave ronilačka odijela, a neki, ka i ja, bila (Hajdukova) majica i kratke gače.

Dolaskom na cilj, organizator kombijem donese vašu robu za prisvuć se, te vas autobusom vrati u bazu kod Pavića mosta. Tamo vam organizatori daju malo domaće rakije i kolačića, sezonskoga voća (smokve i grožđe) da šta prije zaboravite na strahote koje ste pripatili. Odma se napravi prezentacija fotografija, možete kupit CD sa slikama …

A onda …gotovo, gotovooooooooooo – kud koji mili moji!

A mi, mili moji, ekipa moje mladosti iz Spinuta od prije četrdeset godina, nakon raftinga pravo u Slime, kod Snježe. Obrali smo joj smokvu, otribili odrinu, popili vino i gradelavali, gradelavali, gradelavali …

Ufffffffffffff teško ga li dana, jedva san se dovozija do kuće u Split. Uffffffffffff, dabogda se ponovilo šta prije!!!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments