PUNIM JEDRIMA

od Emil Cipar
Slavonski Brod/ O Ferdi Crnogorcu pisali smo već na stranicama „Hrvatskog glasa Berlin“ u reportaži „Jedan život malo je“. Njegova svestranost nagovještavala je već tada burnu budućnost. Umjesto opuštenog uživanja zaslužene mirovine, Ferdo je uporno radio na raznim područjima …pisao, pronalazio, gradio makete poznatih građevina…
Njegov pronalazački rad okrunjivan je od tada prestižnim nacionalnim i međunarodnim priznanjima. Na sajmu inovacija ARCA u Zagrebu osvojio je treće mjesto, a krajem listopada 2010. u Nürnbergu na međunarodnoj izložbi inovaciju iENA ta je brončana medalja i internacionalno potvrđena.

U Nürnbergu je Ferdo izložio svoj Fernando sistem. Pored izlagača iz 38 zemalja sa preko 800 inovacija, dostojno je zastupao Udrugu inovatora Hrvatske.
Ova službena nagrada stručnog žirija sigurno je veliki uspjeh, ali jedno drugo neočekivano priznanje više je dotaknulo pronalazački duh Ferde Crnogorca. Naime Udruga inovatora Republike Irana proglasila je Ferdinu inovaciju, najboljom inovacijom godine i uručila mu vrijedan dar …kristalnu čašu izrađenu u tiffany tehnici i diplomu, a pozvali su ga u Iran na jednu od izložbi u njihovoj organizaciji.
Dalo se naslutiti da će Ferdini pronalsci pobuditi stručnu javnost. Sada ima logističku podršku od Agencije za razvoj grada Slavonskog Broda, kao i Udruge inovatora Hrvatske.
Ugledni instituti pokazali su također zanimanje za Ferdine pronalaske. Jedna nova stranica u životu Ferde Crnogorca upravo je okrenuta.
Ferdini pronalasci sigurno će obogatiti svijet. Međutim dug je put od ideje do ostvarenja. Potrebno je prebroditi puno oluja i vjetrova u pramac.
Naš Ferdo uspješno plovi ka cilju. Poželimo mu puno sreće i mirno more.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments