TAMO GDJE NAS NESTAJE

promocijaVinkovci/ U okviru manifestacije Domovina u mom srcu – dani Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Hrvatska  matica iseljenika – podružnica Vukovar i Ogranak Matice hrvatske u Vinkovicima oraniziraju predstavljanje zbirke pjesama Kate Šamonik Raštigorac naslova “TAMO GDJE NAS NESTAJE”.

Predstavljanje knjige će biti u dvorani OMH u Vinkovcima, J. Dalmatinca 22, u petak, 11. listopada 2019. godine u 20 sati.

U programu sudjeluju: autorica Kata Šamonik Raštigorac, Višnjica Sorčik, urednica, Dubravko Duić Dunja, grafički urednik i Silvio Jergović, voditelj vukovarske podružnice HMI.

U glazbenom dijelu programa nastupa Zlatko Ćosić na samici.

Kata Šamonik Raštigorac, školovala se, odrasla i zasnovala obitelj u Bosni i Hercegovini. Majka je troje odrasle djece. Po zanimanju je diplomirana medicinska sestra. U potrazi za poslom i nadi u “bolji život” 1987. odlazi sa suprugom u Zagreb, a zatim 1989. godine u Austriju u Beč, gdje danas živi i radi. Svoje pjesme objavljivala je grupno u zbirkama pjesama u okviru susreta hrvatskih pjesnika iseljenika. Ovo joj je prva samostalna zbirka pjesama. Izdavač je Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima. Zajedno sa suprugom Franjom aktivna je u Hrvatskom svjetskom kongresu za Austriju. Hrvatski svjetski kongres je hrvatska iseljenička organizacija koja okuplja dio hrvatskih udruga u svijetu.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments