KAKO JE BILO

Iz presse obavijesti Hrvatskog svjetskog kongresa za Njemačku: – Rekordan broj posjetitelja na izbornoj skupštini HSKNJ u Hainburgu/ Zajedništvo HSKNJ ojačano, izbori novog čelništva slijede u ožujku

188145_100444556705069_7980365_nIzborna skupština Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj održana je u Hainburgu, nedaleko od Frankfurta u žustroj, ali vrlo konstruktivnoj atmosferi i raspravi.

Pozdravne riječi delegatima, koji su došli u velikom broju iz cijele Njemačke, uputio je generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu, Josip Špoljarić. Nakon zajedničkog pjevanja „Lijepe naše“, predsjednik HSK Njemačke, Mijo Marić i glavna tajnica Monika Jurović pozdravili su goste.

Mijo Marić je zatim dao osvrt na zadnjih nekoliko godina HSK Njemačke, u kojima se udruga razvila u renomiranu hrvatsku udrugu na nacionalnom nivou u Njemačkoj, što je potvrđeno i sudjelovanjem u raznim gremijima njemačke vlade, ali i odobravanjem financijskih sredstava za profesionaliziranje krovnih migrantskih organizacija. Mijo Marić je dao i pregled aktivnosti i projekata po radnim odborima. Posebno je pojasnio i ispravio netočne medijske navode o korištenju sredstava i isplati honorara članovima i suradnicima HSK Njemačke, što je čak potkrijepljeno izvješćem nezavisne revizorske kuće.

Danijel Lučić, Edi Zelić i Franjo Pavić delegatima su predstavili i transparento iznijeli sve detalje o radu u radnim odborima i značajnim projektima poput potpore hrvatskim generalima u Den Haagu, Best of Cup-a, Hrvatskog kulturnog tjedna u Darmstadtu te humanitarne pomoći župi Žeravac te HKD-u Napredak Mostar.

Časni sud i predsjedništvo Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj predložili su, a skupština kao najznačajnije tijelo HSKNJ većinom je glasova usvojila odluku da se izbori novog predsjedništva odgađaju za ožujak 2014.

Razlog odgađanja leži u prekratkom vremenskom roku koji je stajao na raspolaganju nadzorniku riznice Krunoslavu Šimoviću da pregleda poslovanje iz zadnje četiri godine. U tom smislu skupština je izabrala Marinu Samardžić i Tomislava Brekala kao dodatne nadzornike riznice kako bi se potreban posao mogao kvalitetno obaviti do ožujka iduće godine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Znači Ipak problemi sa riznicom

Izdvojit ću ovo.

Časni sud i predsjedništvo Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj predložili su, a skupština kao najznačajnije tijelo HSKNJ većinom je glasova usvojila odluku da se izbori novog predsjedništva odgađaju za ožujak 2014.
Kako bi se potreban posao mogao kvalitetno obaviti do ožujka iduće godine.