NOVO PREDSJEDNIŠTVO OGRANKA

Dragutin Penić Bernhard novi je predsjednik ogranka HDZ-a Rhein-Neckar Kreis

tekst i foto: Jakov Vranković
HDZ-Mannheim-201Mannheim
/ Prošle nedjelje je  u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Mannheimu održana Izborna skupština HDZ-ova ogranka Rhein-Neckar Kreis, kojoj pripadaju članovi iz gradova: Mannheima, Ludwigshafena, Haidelberga i Spayera a pripadaju Koordinaciji  Srednje Njemačke.

Skupštinu je otvorio i nazočne pozdravio predsjednik Koordinacije Sjeverne Njemačke Kruno Šimović, zahvalio je na ustrajnosti što su uspjeli sve ovo vrijeme očuvati ogranak.

Tajnik KOO Srednje Njemačke Franjo Akmađa istaknuo je da je ovaj ogranak od prije dvije godine krenuo velikim koracima i danas je jedan od brojnijih i aktivnijih ogranaka u ovoj KOO. Članovi ogranka aktivni su u Hrvatskoj katoličkoj misiji, hrvatskim i sprotskim udrugama u svojim gradovima što je najbolji dokaz o aktivnosti HDZ-a.

Skupštini je nazočio  i gost iz Domovine Milan Kovač jedan od dopredsjednika HDZ-a i predsjednik kluba utemenitelja dr.Franjo Tuđman, koji je govorio aktualnom stanju u Stranci. – HDZ se vratio korijenima i stoji uz hrvatskog malog čovjeka i na zamisli prvog predsjednika dr.Franje Tuđmana, rekao je Kovač te je  posebno govorio i o aktualnim problemima naših iseljenika, reguliranju prebivališta, zastupanju iseljenika u Saboru, državljanstvu.

HDZ-Mannheim111Nazočni članovi su izabrali novo vodstvo ogranka a čine ga:  predsjednik Dragutin Penić Bernhard- dopredsjednik Miroslav Benković tajnik Ilija Peran a u predsjedništu su: Anka Živković, Ivica Hak i dr. Goran Škerlep.

Predsjednik KOO Srednje Njemačke Kruno Šimović i dopredsjednik HDZ-a Mila Kovač čestitali su predsjedništvu i zaželili na uspješno nastave .Skupštini je nazočio i presjednik KOO Baden Württemberg dr. Davor Prtenjača

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments