VOLONTERI NA DJELU

tekst i foto: Sonja Breljak
003Berlin/ Subotu i nedjelju uoči trećeg adventa kao i one prethodne za drugi advent, članovi Zavičajnog kluba “Brođani” e.V., proveli su na prodajnom štandu Božićnog sajma u berlinskoj četvrti Lichtenrade.

Liza, Ivan, Eva, Marina, Neda, Ivan, Dragan …bilo je pohladno stajati po cijeli dan u Bahnhofstrasse a opet, bilo je i zanimljivo i veselo.

Brojni su zastali kod štanda Brođana urešenog hrvatskim obilježjima. Bilo je posjetitelja koji štand Brođana obilaze svake godine, onih koji umaju obiteljske veze s Hrvatima, onih koji su nekad posjetili Hrvatsku ili ponegdje kušali štogod od hrvatskih specijaliteta. Na “dnevnom redu” štanda Brođana, bili su: kruškovac, šljivovica, pelinkovac i juliška.

A opet, na dnevnom redu su u stvari bili humanost i dobra djela. Jer Brođani tu, na berlinskom Božićnom sajmu, stoje i po kiši i po zimi,  u namjeri, prikupiti sredstva koja će koristiti u dobre svrhe, pomoći onima koji nemaju a trebaju, baš hitno trebaju.

Primjerice, ovih dana su u organizaciji i provođenju humanitarne akcije “za Mislava” kojom žele pomoći bolesnom dječaku koji na spasonosnu koštanu srž koje je nositelj novorođena sestrica Iskra, čeka u berlinskoj Wirchow klinici.

Naravno, Brođani su najprije obitelji bolesnog dječaka dali svoj novčani prolog pa tek onda pozvali i druge na solidarnost, I na njihovom štandu za trajanja Božićnog sajma u Lichtenrade, mogla se pročitati obavijest na njemačkom jeziku o ovoj humanitarnoj akciji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments