VEČER POSVEĆENA TADIJANOVIĆU

Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” Berlin u suradnji s Hrvatskim glasom Berlin organizira u subotu, 04. studenog u 19 sati, prozno-poetsku večer posvećenu velikom hrvatskom pjesniku, Brođaninu i Slavoncu, Dragutinu Tadijanoviću.

Ova večer posvećena Tadiji, u subotu, 04. studenog, na pjesnikov dan rođenja, bit će u dvorani Hrvatske kulturno-umjetničke i sprotske zajednice Berlin na adresi Karl-Marx-Straße 204-206, Neukölln.

Organizatori poručuju: –Ulaz je slobodan. Svi koji su u mogućnosti doći, srdačno su pozvani. Donesite i vi, i pročitajte na ovoj večeri, poštovani čitatelji, svoje ili tuđe najdraže stihove. Pridružite nam se u uživanju u poeziji i dragom hrvatskom jeziku u kojemu je svima nama topli dom!

Dragutin Tadijanović, znan do 1930. godine i pod pseudonimom “Margan Tadeon”, rođen je 4. studenoga 1905. godine u Rastušju, kod Slavonskog Broda, kao najstarije od šestero djece zemljoradnika Mirka Tadijanovića i Mande r. Kegljen. Bio je hrvatski pjesnik, ravnatelj Instituta za književnost JAZU-a, predsjednik Društva književnika Hrvatske, predložen za Nobelovu nagradu, počasni građanin grada Zagreba… Preminuo je u Zagreb, 27. lipnja 2007. godine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barica Šljivarić
Barica Šljivarić
6 years ago

Barica Šljivarić – Buttel, knjiga „ Cesta sanjara“

U spomen
D. Tadijanoviću

Čovjek je svoje stoljeće
poklonio ljudima oko sebe.
Ljudima koje je volio,
koji su voljeli njega.

Prijateljima, znancima
i onima koje poznavao nije.
Nesebično je darovao dušu,
ljubav,mir i radost u naša srca
svojim riječima i dijelom.

Svojim postojanjem
bio je svjetlo u svakom novom danu.
U svakom kutu rodne mu grude.
Za svu toplinu jedne duše
i život koji ne prestaje snom.
U krilu svoga zavičaja
Njegovo je ime Hrvatska.