NE ZABORAVITE VUKOVAR I ŠKABRNJU!

Kobni 18. studenog 1991. godine ostat će vječno zapamćen u mučnom sjećanju. Tog dana je pao herojski grad Vukovar, događaj nakon kojeg se još uvijek vuku brojni repovi, ali i počinjen grozan masakr u Škabrnji.

Najveći organizirani i masovni zločin dogodio se nad ranjenicima iz bolnice u Vukovaru i braniteljima te civilimakojih je 200 dosada identificirano iz masovne grobnice na Ovčari. Obzirom kako s područja istočne Slavonije, uglavnom iz Vukovara do danas još nije nađeno oko 500 osoba, vrlo je vjerojatno kako u okolici postoje neotkrivene grobnice.

Bitka za Vukovar smatra se najvećom i najkrvavijom bitkom u Domovinskom ratu. To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane Jugoslavenske armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva.

Iako je od pada Vukovara i masakra u Škabrnji prošlo 18 godina, koliko god se politički vrhovi obaju zemalja trudili, činjenica je kako se repovi još vuku, oprost je prividan, a sjećanja mučna i bolna.
Ali zaboraviti ne smijemo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments