DOSLOVNO NEMAM

piše: Sonja Breljak
pruzi-rukuBerlin/ Prava je istina da u poštanskom sandučiću našeg portala često osvanu poruke nama nepoznatih ljudi. Bude tu raznog sadržaja. Nekad kad koja tema dosegne točku usijanja, dogodi se da do nas stigne i koja poruka upozorenja …ono: slušajte vi, što dirate ove ili one, vi …i tako redom!

No, najčešće su  poruke u kojima naši ljudi traže kontakte radi zaposlenja, pronalaska stana u Berlinu ili drugdje u Njemačkoj i one u kojima se traži financijska ili kakva druga pomoć.

Ipak je ovih posljednjih najviše. Bude nam teško i žao ali problem je objaviti uvijek sve i svako traženje. Nekad potrebne ljude usmjerimo u pravcu za koji mislimo da bi im mogao biti od pomoći ili i sami sudjelujemo u humanitarnoj akciji poput posljednje “Za Mislava” u organizaciji berlinskih Brođana.

I ovih dana dobismo poštu. U njoj par redaka koji ne izlaze iz glave. Par jednostavnih redaka u kojima se moli pomoć, nema Ibana i swifta niti kakva kontakta pa povratno tražimo moguću vezu.
U poruci koju  nam je  odaslala Đurđica Šumanovac iz Županje, stoji:

– Dobar dan! Ne zelim smetat imam par pitanja ovako samohrana sam majka 3 sina podstanari 1000 kn plus rezije dva su bolesna distrofija misica i ostecenje srca zanima me znate li vi mozda dobre ljude koji bi mogli pripomoc odjecom i ostalim stvarima koje su potrebne za djecu. Ako znate stvarno svugdi pokusavam pisat oba su bolesna to su kontrole logopedu fizioteraputu defektologu onda kardiologu i gastroenterologu doslovno si ni za carape nemam evo oprostite što vas gnjavim …

 

Eto, nismo ispravljali pogreške, jednostavno prenesosmo ovu skromnu poruku. Dirnula nas. Traži se pomoć za djecu. Traži netko tko, kako piše, “doslovno nema ni za čarape”. Pa, ako ti koji čitaš ove redove, od sebe i od svoga, a da ni  tebi ne uzmanjka, možeš nešto odvojiti za ovu djecu i majku u Županji, evo i kontakta: Đurđica Šumanovac,Dr Franje Račkoga 18 a, 32270 Županja. Telefon: 00385915525227

Hvala!!!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments