HVALA VAM

tekst i foto: Sonja Breljak
0133-300x199Berlin/ -Oprostite što vam se ne javismo pri odlasku, bijasmo u stresu, pakovanje, putovanje i tako  …riječi su obitelji Antolović odaslane po povratku iz Berlina u Osijek, a putem telefona naše teta Lize iz Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V.

Svakako znate o kome se radi?! Teta Liza, točnije Elizabeta Kopić, dopredsjednica je “Brođana”, humanitarnog kluba, pokretača brojnih dobrotvornih akcija u Berlinu, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Sjetit ćete se sasvim sigurno i obitelji Antolović, tate Slavena i  mame Ivane a pogotovo 10-godišnjeg, teško bolesnog Mislava i njegove u Berlinu nedavno rođene sestrice Iskre koja nosi spas bratu Mislavu. Iz pupkovine pri rođenju Iskre, Mislav će dobiti najveći dio potrebne koštane srži a ostatak će biti moguće dobiti kad Iskra napuni pet mjeseci.

Dakle, eto Mislava, Iskre i obitelji Antolović, u travnju ponovo u Berlinu, na liječenju u klinici Wirchow. Liječenje Mislava pokriva hrvatsko zdravstveno osiguranje ali sve druge troškove (putovanje, smještaj, boravak obitelji i liječnje Iskre), trebaju snositi sami.

Zato su “Brođani” u Berlinu pokrenuli akciju pomoći, animirali Hrvate  koji su, ponukani primjerom “Brođana” pokazali humanost te pomagali direktno, putem računa obitelji ili putem računa “Brođana”.

Ne čude onda riječi zahvalnosti odaslane iz Hrvatske. Za novine 24 sata, Obitelj Antolović je po povratku iz Berlina izjavila: –Nije bilo smisla da svi budemo u Berlinu. Ondje je život jako skup. Da nije bilo naših Hrvata i njihove pomoći, ne bismo mogli ništa!

A na adresu Hrvatskog glasa Berlin, koji je podupirao i pratio ovu humanu akciju koja još traje, dobili smo sljedeću poruku: – Gospođo Breljak hvala Vam što pratite akciju za pomoć Mislavu i što time pomažete nama obitelji da naš Mislav ozdravi. Još jedno veliko HVALA svima koji su se odazvali i pomogli i financijski i duhovno i bili s nama u situacijiama kada ti je bio potreban samo netko za razgovor. Hvala u ime obitelji Antolović!

Kako lijepe riječi! Za sve dovoljne.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Svaka Vam čast,
i Bog vas poživi!

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
10 years ago

I Brođani iskreno zahvaljuju ljudima dobre volje u Berlinu za svaki predani ili na naš račun uplaćeni iznos koji sa našega računa proslijeđujemo na račun oca Mislava Antolovića.

Još jednom od srca Vam hvala što ste podržali akciju Brođana.
Elizabeta Kopić