SVAKA ČAST

tekst: Sonja Breljak
555ey1Županja -Berlin/Tamo s početka godine, u poštanskom pretincu našeg Glasa osvanula poruka u kojoj jedna samohrana majka tri bolesna dječaka od 7, 9 i 10 godina, traži pomoć za djecu. U današnje vrijeme, sasvim  jednostavnu, a njoj i njima ipak tako nedostižnu, pomoć u odjeći i obući.

Objavismo ovaj vapaj u prilogu naslova “Doslovno nemam“. I dodasmo u dnu pisma koje nas je u srce dirnulo, i ovo: Traži se pomoć za djecu. Traži netko tko, kako piše, “doslovno nema ni za čarape”. Pa, ako ti koji čitaš ove redove, od sebe i od svoga, a da ni  tebi ne uzmanjka, možeš nešto odvojiti za ovu djecu i majku u Županji, evo i kontakta: Đurđica Šumanovac, Dr Franje Račkoga 18 a, 32270 Županja. Telefon: 00385915525227.

Pomislismo upravo kako i napisasmo …možda netko odvoji nešto od sebe a da ni njemu ne uzmanjka …A tako i bi!

Majka iz Županje nam danas piše: – Dobar dan! Nakon objave o meni javila se gospođa Zdenka Gleisberg, s onim njemačkim oštrim s. Gospođa nam je jučer poslala paket, danas je stigao.  Nemam riječi da zahvalim.  Pošto moramo u srijedu na Rebro, hospitalizacija, dečki putuju u njenim jaknama. Gospođin broj nemam jel je uvik pisalo privatni poziv a nemam ni email pa ako možete prenesite joj moje zahvale, svaka joj čast!

Znamo, nije svima i nije uvijek lako odvojiti ali vjerujte, teže je tražiti.

Pozdrave šaljemo Đurđici i djeci u Županju i pozdrave šaljemo i zahvalnost ovim putem prenosimo Zdenki Gleißberg iz  Berlina, koja je slijedeći naš poziv učinili dobro djelo i obradovala majku i mališane. I mi ponavljamo: Svaka čast!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Z.Gleißberg
Z.Gleißberg
10 years ago

Durdice bas mi je drago da si tako brzo dobila paket,
kod mene je malo potrajalo dok su moje cure izsortirale robu od svojih decki, jer cure rade pa su navece umorne i tako.

Liza nema se sto zahvaljivati, ako se ima sto dati zasto nebi dala tamo gdje je potrebno. A inace nemoze svatko biti svugdje, gdje tko stigne, vazno je da se misli na druge.

Kako kaze Durdica lakse je dati nego traziti.

Durdice zelim tebi posebno djeci sve najbolje.
Lijep pozdrav, Zdenka

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
10 years ago

Zdenka bravo! Meni osobno je jako žao da se i ja nisam uključila jer obično mi se ne dogodi da na ovako tužna pisma ostanem gluha. No, mi Brođani skupljali smo novac za Mislava iz Osijeka i time sam se ovih dana dosta bavila, ali ja ću uskoro ići u Slavonski Brod i posjetiti ću majku i djecu u Županji, naravno ne praznih ruku. Nadam se da ću ih obradovati.
Hvala Zdenka! pozdrav Liza