DAN ŽALOSTI

Petrinja – Posušje/ Ujedinjeni u bolu s kojom svi suosjećamo, članovi su obitelji i najbliži, prijatelji stradalih i svi koji su ih poznavali i kojima su pripadali.

Suosjećanje sviju nas, simbolički je izraženo proglašavanjem Dana žalosti za preranim odlaskom stradalih u potresu u Petrinji kao i za prerano ugašenim mladim životima u Posušju.

Koja tragedija! Potres u Hrvatskoj koji je imao epicentar u Petrinji, odnio je sedam ljudskih života a nesreća u Posušju odnijela je živote osam mladih ljudi.…

više

IMALI SU ONI DEVETNAEST…

tekst: Ljiljana Zovko

Imali su oni devetnaest. Imali su snove, imali su roditelje, braću, sestre koji ih nisu stigli zagrliti za Novu. Imali su oni srednjoškolske knjige, klupe, imali su profesore, ekskurzije, imali su život.

Danas moja zemlja izgara u osam svijeća, danas tuga ima osam lica.…

više

DRAGI NAŠI…

Berlin/Dragi naši, naša vrata za Vaše donacije su danas od 8 do 15 sati širom otvorena. Molimo,  držite razmak i obavezno masku nositi. Držite se svi epidemioloških mjera.”
.
Ovako pišu organizatori humanitarne  pomoći za stradale u potresu dok slažu i preslažu stvari, hranu i druge potrepštine koje su u nekoliko dana donijeli ljudi dobre volje. Još je najveća potreba za hranom  (pod linkom piše i kojom) a odjeće već ima dovoljno.
.

više