NEK SE ČUJE DO PLEHANA

tekst i foto: Sonja Breljak
003Berlin/ Organizator trinaeste po redu zabave naslova “Veseli se Posavino“, Zavičajni klub “Brođani” , bijaše iznenađen.

Pa čime, sad se sigurno pitate ?

E, pa, eto, bijaše iznenađen brojem gostiju kojji su pristizali i pristizali duboko u noć i to pošto su već danima prije zabave, sve ulaznice bile rasprodane.

Zabave “Brođana” koje donose melodije Posavine, inače su vrlo posjećene ali ova je premašila sva očekivanja. Pristiglo je, prema slobodnoj procjeni, oko 400 gostiju. No, nitko nije vraćen  s ulaza i svi gosti su našli svoje mjesto za sjedenje ili stajanje. Brojni mladi ljudi, djeca, roditelji, sve generacije berlinskih Hrvata, ispunili su dvoranu i predvorje ispred, plesni podij bio je pun do jutra i glazba na pozornici nije prestajala.

“Brođani” mogu biti ponosni rezultatom!

Ne zaboravimo, sve njihove zabave, pa i ova, imaju humanitarni karakter i novac ide u svrhu pomoći potrebnima, kao i uvijek do sada. Dobro znaju berlinski Hrvati da se u namjere i karakter rada ovog kluba pa i u program zabava mogu pouzdati pa im uzvrate velikom posjetom, lijepim druženjem, obiteljskim izlaskom, odijevanjem narodne nošnje Posavine koja se čuva u ormarima baš za ovu prigodu …

Goste je pozdravio predsjednik “Brođana” Ivan Bitunjac a program je vodila urednica Hrvatskog glasa Berlin, potpisnica ovih redaka.

“Brođani” su imali puno posla ali su ga odradili izvrsno. Glazbeni gosti su osvjetlali obraz. Gosti iz domovine koji su donijeli zvuke Posavine, vokali braća Vidović, Željko i Stjepan, violina Perica Opačak i šargija, Mario Anušić, u potpunosti su odradili svoj dio posla na oduševljenje posjetitelja koji se nisu dali s plesnog podija.

Dijelove zabave u kojima nisu svirali glazbenici iz Hrvatske, ispunio je berlinski Tomi band. Na ovoj zabavi je naš Tomislav Gelo nadmašio sve dosadašnje nastupe. Predstavio je publici ovom prigodom i svoju prvu snimljenu pjesmu naslova “Ne pomažu godine”. Izvrsni harmonikaš, profesor harmonike, Milenko Trifković, učinio da nastup Tomislava Gele, bude kompletan. Publika je bila oduševljena.

Zabava je potrajala do zore, neumorni Posavljaci plesali su cijelo vrijeme, zabavili se svi potom uz tradicionalu tombolu, družili, razgovarali …

Što reći? Pokazali su “Brođani kako se, uz puno truda, priprema i organizira uspješna zabava i da se pri tom, kroz godine, od tog posla još  nisu umorili. A i posjetitelji da ne prolazi interes za sadržaje ovakvih okupljanja te da mladi rado plešu i zabvaljaju se uz zvuke rodnog kraja njihovih roditelja. Ponovilo se!

Sljedeća zabava Zavičajnog kluba “Brođani” je 11. listopada 2014. Tada će na zabavi pod motom “Slavonijo u srcu te nosim” nastupiti Tamburaški sastav “Zdenac” iz Slavonskog Broda. Sudeći prema zanimanju za netom prošlu zabavu, već se možete pobrinuti za ulaznicu ove u listopadu.

Bravo “Brođani”!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments