NAGRADE NAJPOPULARNIJIMA

tekst i foto album: Sonja Breljak
141Bad Homburg/ Inozemno izdanje Večernjeg lista kojeg predvodi urednik Stipe Puđa organiziralo je izbor i priredilo završnicu Večernjakove domovnice, nagrade najpopularnijim iseljenicima u oblasti sporta, glazbe i glume, a prema glasovima čitatelja i odluci žirija.

Svečana završnica je u kongresnoj dvorani u Bad Homburgu okupila cijeli niz uglednih gostiju iz oblasti politike, gospodarstva, zabave i sporta kako iz Njemačke, Austrije, Švicarske tako i iz Hrvatske …gradonačelnici dva grada prijatelja, Bad Homburga i Dubrovnika, predstavnici političkih institucija Hrvatske i Njemačke, primjerice Darija Krstičević iz Ureda za iseljeništvo koji je bio pokrovitelj manifestacije te  Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu, veleposlanik RH u Njemačkoj Ranko Vilović, konzuli, stranački predstavnici, primjerice Tomislav Karamarko, Đurđa Adlešić, predstavnici društava, dobrotvornih udruženja, glazbenici, sportisti …

Nastupio je Dubrovački sinfonijski orkestar, pjevao je Petar Grašo, “tamburali” Alkari …sve u svemu, ugodna večer i vrlo ugodno druženje.

Nagrade najpopularnijima po odluci i čitelja i žirija dobili su: rukometaš iz Hamburga Domagoj Duvnjak, atletičarka iz Welsa Ivona Dadić a kao sportska nada nagrađen je Christian Ćosić iz tekvo- de kluba VSG Velbert.

U kategoriji pjevača nagrađen je Dado Kukić iz Düsseldorfa i Karolina Kovač iz Stuttgarta.

U kategoriji glumaca, žiri je nagradio Mirjam Novak iz Nürnberga a čitatelji Mimi Fiedler iz Wiesbadena.

Medijska osoba godine je, prema žiriju, Vincent Banić iz Belgije a prema odluci čitatelja to je Silvija Beretin iz Berlina.

Prema žiriju, Domovnicu je dobio i najpopularniji  nogometni klub NK Croatia Zagreb iz Stuttgarta  a čitatelji su tu nagradu dodjelili HNK Croatia iz Solothurna .

Posebna priznanja za 45 godina djelovanja uručena su klubovima: NK Croatia Bietigheim i NK Croatia Karlsruhe a za 40 godina rada i NK Croatia Reutlingen. Posebno priznanje dodjeljeno je i Austrijsko-hrvatskoj kulturnoj zajednici te Bernardu Kraljeviću u baletnoj umjetnosti-

Domaćini, nagrađeni i gosti ostali su uz glazbu tamburaša, do kasnih sati u druženje i proslavi laureata Večernjakove domovnice 2014. godine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
10 years ago

Veceras u 17,25 na TV Nova