LEGENDARNI FILIP ĆORLUKIĆ

Naša suradnja s Filipom Ćorlukićem, kojeg od milja zovemo “dida Filip” započela je zahvaljujući kontaktu kojeg nam je ustupio Zvonimir Mitar, dobar prijatelj, a nekadašnji urednik vrlo uspješnog portala CH Croatia.

prilog: Zvonimir Mitar

Želim Vam predstaviti 94-godišnjeg prof. Filipa Ćorlukića, kojega novinarka Sonja Breljak i ja od milja zovemo “dida Filip”, koji, kad nam se pod stare dane mailovima javlja, ima problema s pisanjem, potkradaju mu se poneke greške, a kada je bio u naponu snage pisao je briljantne članke i napisao i objavio niz vrlo vrijednih knjiga, od kojih mi je neke i darovao.

preko ovog linka/poveznice pogledajte i intervju s prof. Filipom Ćorlukićem u Nacionalu: https://www.nacional.hr/interview-filip-corlukic-o-crkvi-religiji-drzavi-genetici-i-ratovima/ 

Filip Ćorlukić rođen je 1928. godine u selu Vrhovi kod Dervente. Diplomiravši fiziku, radio je isprva u vojnoj industriji, potom u industriji papira kao stručnjak za automatizaciju te u naftnoj industriji.

Objavio je 12 knjiga, među kojima se ističe uspješnica “Kamo ideš čovječe”.

Od 1976. godine na popisu je znanstvenih istraživača. Živi i radi u Puli.

DIDA FILIPOVIH DEVEDESET <https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=187693> 

Fizičar sam, radni vijek sam proveo inženjerski radeći u industriji i za

industriju, a poslovi su me vodili od nordijskih zemalja do Etiopije i

Bangladeša.

Zavičajno sam Bosanac, 40 sam godina živio u Zagrebu, a sada 20 u Puli.

Objavio sam 12 knjiga iz različitih područja – od čega tri obimne u minule

dvije godine, o sebi veli dida Filip.

Novinarka Sonja Breljak je na svom portalu Hrvatski glas Berlin objavila 113 nastavaka iz knjige Filipa Ćorlukića “Moja sjećanja na minulo stoljeće”: <http://www.hrvatskiglas-berlin.eu/?cat=281>

Između ostalog, Sonja piše:

“Tako nam je s početka 2017. godine pisao naš najstariji suradnik, Filip Ćorlukić koji je ovog tjedna, točnije 06. siječnja, napunio 90 godina. Heeej, 90 godina (tek)!

Naša suradnja s Filipom Ćorlukićem, kojeg od milja zovemo “dida Filip” započela je zahvaljujući kontaktu kojeg nam je ustupio Zvonimir Mitar, dobar prijatelj, a nekadašnji urednik vrlo uspješnog portala CH Croatia…”

S prof. Filipom Ćorlukićem razgovarao je i Bedrudin GUŠIĆ, ratni predsjednik Glavnog odbora Islamske zajednice u Banjaluci, diplomirani ekonomista, slobodni novinar i publicist, izbjeglica iz Banja Luke, koji živi u Bostonu, USA: https://bedrudingusic.wordpress.com/2018/10/01/prof-filip-corlukic-fizicar-inzenjer-znanstveni-istrazivac-pisac-i-publicist-zaobilaze-me-u-formalno-krscanskom-bozanicstanu-ali-me-ne-zaobilazi-svevisnji/

Knjiga Filipa Ćorlukića “Idu li ljudi prema katastrofi ili spasu?” https://www.vecernji.hr/kultura/knjiga-filipa-corlukica-pokusava-dati-odgovor-na-pitanje-idu-li-ljudi-prema-katastrofi-ili-spasu-1089086


Što reći na ovo? Zvonimiru Mitru zahvaljujemo na ovom toplom prilogu a Filipu Ćorlukiću, našem dida Filipu, želimo dobar svaki novi dan u ovoj njegovoj devedeset i petoj godini u kojoj se još uvijek skoncentrira i napiše po koji kraći e-mail ili, zanimajući se za uredničko zdravlje, čak i nazove telefonom. Milijun velikih pozdrava šaljemo u Pulu! (op.u.HGB)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments