POMOĆ IDE U VRLIKU

foto: Sonja Breljak
13_dalmatia_aussen-KopieBerlin/ U nedjelju je, u restoranu Dalmacija Grill koji vode braća Tokić, održana godišnja skupština Zavičajnog kluba  Tijarica.

Skupštinsko zasjedanje je okupilo tridesetak Tijaričana.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Ivana Tokića i  izvještaja o radu, uslijedio je izvještaj blagajnika. Ukratko: Broj članova kluba je ostao isti kao i prošle godine. A blagajna je u plusu!

U prošloj godini je podijeljeno 5000 eura  humanitarne pomoći kako za potrebite u Njemačkoj tako i u Hrvatskoj.

Na skupštini se raspravljalo i o predstojećoj humanitarnoj akciji slanja kreveta i ortopedskih pomagala staračkom domu u Vrliku. Sve to je dar jednog doma za starije osobe iz Bad Harzburga.

Stipan Pervan, dopredsjednik Kluba i  koordinator akcije, upoznao je prisutne sa svim detaljima predstojeće isporuke humanitarne pomoći.  Dogovoreno je da se 25.3. 2014.  to sve transportira za Hrvatsku. S transportom  ide  10 osoba da bi se sve uspjelo utovariti i prevesti. Većina stvari bit će otpremljena u dom za bolesne i nemoćne u Vrlici.

Tijaričani su nakon saznanja o donaciji iz Bad Harzburga uspjeli sakupili 5000 eura za transport. Ostatak novca bi se dao za bolesnu djevojčicu iz Roža koja treba operaciju u Münchenu.

(Izvor: ZK Tijarica)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments