SVIRAJU PAPANDOPULA

uredila i fotografirala: Sonja Breljak
050Naša draga prijateljica, Ana Kirchmayer-Wonnemann, violinistica, članica ansambla Adria i članica Simfonijskog orkestra Osnabrück, poslala nam pismo, točnije pozivnicu za Koncert komorne glazbe naslova “Aus unserer Heimat” koji će se održati 27. travnja, s početkom u 11:30h u Gradskom kazalištu Theater am Domhof Osnabrück  (Domhof 10/11 – u pješačkoj zoni, pokraj katedrale Sv. Petra).…

više

HAPPY ZAGRAĐE 2014

Moji starci sjebali imanje,
sjebalo ga moje školovanje

DSCN7426

Tekst i foto: Emil Cipar
Gledam video Happy Slavonski Brod 2014 i nekako sam deprimiran. Nakon prvih kadrova …sve ostalo isto …dosadno, prevučeno, sterilno… Vatrogasci happy, prva pomoć happy, snaše na tržnici happy, djeca na šetnici happy, djeca u tvrđavi happy, djeca na korzu happy……

više

POMOĆ IDE U VRLIKU

foto: Sonja Breljak
13_dalmatia_aussen-KopieBerlin/ U nedjelju je, u restoranu Dalmacija Grill koji vode braća Tokić, održana godišnja skupština Zavičajnog kluba  Tijarica.

Skupštinsko zasjedanje je okupilo tridesetak Tijaričana.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Ivana Tokića i  izvještaja o radu, uslijedio je izvještaj blagajnika. Ukratko: Broj članova kluba je ostao isti kao i prošle godine. A blagajna je u plusu!

više

NESUĐENA PUNICA I PUNAC

Da si lud, znala sam, ali ovoliko…

Joža Prudeus
dog-wearing-glassesBože moj, kako li godine lete. Lete? Prolete, odlete i još k tome nisu selice da bi se vratile.

Gdje su te godine kada sam put Novigrada via, uvijek mi drage Rijeke, Kvarner expresom koji bi iz Zagreba polazio točno u 6. 20, a stizao na kolodvor ovog ljupkog grada na vrijeme ili tek kojih pola sata zakašnjenja.

Uglavnom negdje oko devet i pol puklo bi mi more pred očima…

više