DRUŽENJE DOBROTVORA

tekst i foto: Sonja Breljak
013Berlin/Nešto zajedno poduzeti u slobodno vrijeme, bila je ideja koja je pala za nedavne skupštine Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V.

Okeej, zašto ne, zaklimali su glavama članovi kluba, priznajući kako takvo što nisu napravili možda od osnutka jer su potpuno koncentrirani na dobrotvorni rad i pomoć potrebnima a ne na svoje potrebe.

E, sad bi mogli konačni, da se i članovi malo druže i imaju neku malu zadovoljštinu za svoj rad i potporu upravi kluba. Ideja se svima svidjela a jedna od članica, Marina Bandov, inače uvijek dobre volje i spremna na pjesmu i šalu, predloži da se ode na kuglanje. I to ne bilo gdje već u Luitpold,  restoran koji vodi Mario Konta, vlasnik i “Dalmatina”, ovdašnje trgovine hrvatskim proizvodima.

Izrečeno, dogovoreno, napravljeno.

Tako se u subotnju večer nađosmo u restoranu “Luitpold”, u općini Spandau. Već na početku, ugodno iznenađenje. Restoran Lutipold koji nosi ime  prema princu Luitpoldu od  Bayerna, sinu kralja Ludwiga I., ugodno je uređen prostor sa svim obilježjima bavarskog. Grubo i moderno renoviranje, još  nije dotaklo unutrašnjost restorana, a nadamo se da niti neće. Uglavnom, restoran je pun, živ i topal.

Brođani, njih (odnosno, nas) dvadeset i jedno,  zauzesmo prostor za stolovima gdje svi zajedno sjedimo.

Malo popričali, popili štogod, pa u podrum, na kuglanje. Prvi puta kuglam. Podijelismo se u tri skupine po sedam  osoba pa krenusmo u “teški boj”. Bilo je tu i lijepih rezultata, a u svakom slučaju, bilo je vrlo veselo i zanimljivo.

Nakon kuglanja zajedno objedovali, pa pričali, šalili se. I vlasnik restorana nam se malo primaknuo. Veli, kako restoran vodi tri godine. Na posjećenost se ne može požaliti. U to smo se i sami uvjerili. Imaju gosti i razloga doći. I mi smo potegli iz udaljenih dijelova grada kako bi stigli  u Luitpold. I, prema dogovoru “Brođana”, opet ćemo na kuglanje, ili negdje drugdje, zajedno, nekom drugom prigodom.

-Svakako, opet ćemo, potvrđuje predsjednik Brođana, Ivan Bitunjac, dajući nam usput i informaciju kako je  od prije par dana broj “Brođana” povećan, naima, pristupnicu Zavičajnom klubu “Brođani” e.V. potpisao je zastupnik u Bundestagu, Josip Juratović.

“Brođanima” sretno bilo! I opet se uskoro vidjeli na kojem veselom, zajedničkom druženju, u pauzi između dva dobra djela.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments