PRAVA REVIJA FOLKLORAŠA

tekst: Sonja Breljak
foto: Ivica Nikšić ...foto album

DSCN5449Berlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin je u netom prošlu subotu organizirala Slavonsku večer na kojoj su glazbeni gosti bili Tamburaški sastav “Zlatni vezovi” iz Reutlingena kod Stuttgarta.

Ukratko: bila je to dobra zabava, uz lijep program i dobar odaziv posjetitelja.

Zadovoljstvo organizacijom i tijekom Slavonske večeri izrazila nam je i Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice.

DSCN5488“Zlatni vezovi” su dobro obavili svoj posao. A večer su posebno upotpunile sve tri skupine folklornih grupa Hrvatske zajednice. Nastupio je mali i srednji folklor kojeg vode Natalia i Nikolina Sučić kao i veliki folklor kojeg vodi Ankica Prskalo. Prava revija folkloraša!

Lijepo je vidjeti kako je nakon svakon nastupa, sve veći broj mladih i djece koja vježbaju folklor u Hrvatskoj zajednici.

Lijepo je vidjeti i da u tim mladim ljudima, i njegovanje hrvatskog identiteta u Berlinu -običaja, jezika, pjesama i folklora, ima svoju budućnost.

Hrvatska zajednica je ovom prigodom, pored uobičajeno ukusnih domaćih specijaliteta, posjetiteljima ponudila i zabavnu tombolu. Prema riječima predsjednice Mire Kiš, svoj doprinos lijepim nagradama na ovoj tomboli, dali su, svojim sponzorstvom,  i Zavičajni klub Brođani Berlin kao i HDZ-ov ogranak “Stjepan Radić”.

Sljedeća priredba u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin je: Obilježavanje Dana državnosti RH koje će se u prostorima Hrvatske zajednice, održati u subotu, 24.06.2017.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments