OVDJE SU ČUKINE PRIČE

In memoriam

piše: Sonja Breljak
DSCN0532Berlin/ Poštovani gospodine Cipar ….tako je prije više godina započela komunikacija između Berlina i Broda. Tom službenom tonu u prvom  kontaktu iz kojeg se kasnije izrodio i naš Glas, i danas se znamo nasmijati.

Tad, prigodom upoznavanja i prepoznavanja nisam znala da “u paketu” s kolegom iz Broda, obavezno ide i pas. I to ne bilo kakav, već Čuko.

Nakon par godina suradnje onako na slijepo, susretosmo se nas troje po prvi puta u Velikoj Gorici. Popismo zajedno kavu, oglodasmo kost …mislim, zna se valjda tko kavu a tko kost.

Od početka mi je Čuko dao prednost, popust koji rijetko kome daje, nije režao na mene, pustio je da gazda i ja razgovaramo o poslu, kasnije i da šetamo zajedno na brodskoj fišijadi.

Htjedoh vam u stvari reći, kako Čuke od danas više nema.

Cijenim i ljudski i životinjski život, sve je stvoreno s razlogom i smislom. Čukin smisao preselio se u personifikaciji kroz rubriku Čukine priče, gdje su  dolazile do izražaja sličnosti  i razlike dvaju svjetova i svjetonazora. O, kako se znalo puno i naučiti iz tih pripovjesti. Nemalo puta su kolegu Emila, nakon objave koje od Čukinih priča, znali sresti sugrađani i sasvim ozbiljno reći: Čuj, pa ima Čuko pravo!

E, da, rekoh već, od danas Čuke nema. Nedostajat će mi te vrckave, satirične priče koje su počinjale s …draga teta Sonja. Šesnaest godina je dosta  u životu jednog psa. Kao i čovjek, odjednom, razbolio se i eto…

Nama, kao uspomena, ostala rubrika i u njoj priče. Navratit ćemo ponekad do njih. Navratite i vi. Evo, ovdje su naše Čukine priče.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
10 years ago

Emile,
žao mi je…
pogotovo što sam se nadala da ću ga upoznati.
Ali, eto, on ipak i dalje živi kroz Priče.

Dirk Guhl
10 years ago

Schade, das tut mir leid 🙁

zeljko
10 years ago

S kim će sada moj Medo svađati. Žao mi je…

Josip Mayer
10 years ago

Žao mi je ćuke i Emila i sam sam imao sličnih slučajeva sa životinjama,mogu si misliti kako pati..nije lagano izgubiti čovjeku vjernoga prijatelja.

Mirela Bajlović Marasović
Mirela Bajlović Marasović
10 years ago

Žao mi je…