SURADNJA I ZAJEDNIČKI PROJEKTI

tekst i foto: Sonja Breljak
001Berlin/ U prostorima Hrvatske zajednice održan je susret i razgovor predstavnika SD Croatije Berlin, Zavičajnog kluba Brođani Berlin e.V, Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice te Hrvatske škole Berlin.

Razgovaralo se o trenutnoj situaciji u društvima, budućim aktivnostima te dogovarali  zajednički projekti ovih hrvatskih udruženja.

Ovo je prvi susret, razgovor i dogovor klubova i udruženja nakon što su tri društva, SD Croatia, Hrvatska zajednica i Brođani istupili iz Saveza hrvatskih društava Berlina kao rezultat neslaganja u pogledu članstva Saveza hrvatskih društava Berlina u Hrvatskom svjetskom kongresu Njemačke.

Sva društva čiji su predstavnici nazočili sastanku, vide potrebnim i korisnim dalje razgovore i suradnju. Svako društvo ima vlastite aktivnosti no spremno je i na zajedničke projekte kao i sudjelovanje u aktivnostima  drugih a sve u cilju jačanja međusobne suradnje i poticanja rada klubova. Tijekom sastanka upoznali su se s predstojećim aktivnostima pojedinih društava te utvrdili već i prvi, skori zajednički projekt.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katica kis
katica kis
10 years ago

Draga Sonja, divim se svakom dobrom početku međusobne suradnje Hrvata i hrvatskih udruga. Samo zajedničkim snagama, razumijevanjem i ustrajnošću može se nešto postići. Sve što činimo za naš narod kad tad će uroditi plodom, te će se i mlade generacije naučiti poštenim, rodoljubnim i kulturnim djelovanju za dobrobit hrvatskog pučanstva u dijaspori. Katoličke misije su na kulturnom polju odradile svoj prvobitni posao ovdje u dijaspori, a sad bi bilo dobro da se PRAVA kultura i tradicija njeguje u kulturnim i sportskim društvima. Samo tako ćemo se moći kao narod održati i biti prepoznatljivi kao Hrvati. Lijepi pozdrav od Katice i… Read more »

Josip Mayer
10 years ago

Slažem se draga Sonja

Ujedno i smatram da bi se o svemu tome trebalo osim u HGB više znati na području širje javnosti.Već sam negdje napomenuo zato.
Željno čekam vrijeme da se konačno uz inozemna glasila i tiskovna izdanja, te HTR..i na prvom programu ..HTV-a,konačno uz one domaće formira i čuju vjesti i iz Hrvatske dijaspore i iseljeništva,jer bez dobri i kvalitetnih vjesti i informiranja,nema nam ni kvalitetnog poslovanja a često ni druženja.