HRVATSKI STUDENTI U BERLINU

10173584_719431138101487_1132100784_nKako stoji u obavijestima Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,  ova ustanova pozvana da sudjeluje kao partner na F.I.N.D. Plus programu ovogodišnjeg Festival of International New Drama Schaubühne – Berlin, koji se održava od 3. do 13. travnja.

Radi se o prestižnom dramskom festivalu i jednom od najznačajnijih kazališnih događanja u Europi. Tako će čak 13 studenata imati prilike sudjelovati u intenzivnom programu radionica, koje vode priznati europski kazališni umjetnici – poput Thomasa Ostermeiera i Biljane Srbljanović. Uz radionice, studenti će se susresti i s međunarodno poznatim redateljima i njihovim timovima, te imati prilike upoznati kolege iz Francuske i Njemačke.

Dekan Akademije, kazališni redatelj Borna Baletić o odlasku u Berlin ističe: “Velika nam je čast i zadovoljstvo biti ovogodišnjim partnerom programa Festivala, s obzirom da se radi o zaista vrhunskim profesionalcima koje će naši studenti imati prilike upoznati te učiti od njih. Za samu Akademiju ovaj je poziv veliko priznanje, ali svakako i poticaj za daljnji uspješni rad, koji je ovom prilikom ponovno prepoznat u europskim okvirima”.

Uz pratnju Dekana, u Berlin odlaze studenti kazališne režije Ivan Planinić i Lea Anastazija Fleger, studenti dramaturgije Mila Pavičević i Ivan Penović, te studenti glume Silvio Mumelaš, Nikola Baće, Dajana Čuljak, Tina Orlandini, Martina Čvek, Luka Bulović, Katarina Strahinić, Mateo Videk i Irena Tereza Prpić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments