TU MOŽETE UGODNO PROVESTI VRIJEME

U okviru Dana otvorenih vrata Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin održane probe folklora i vokalnog sastava kao i Uskršnji turnir u beli.

tekst: Sonja Breljak
foto: Ivan Salopek i Sonja Breljak

IMG_4641Berlin/ U petak popodne je u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin upriličen Dan otvorenih vrata, prema ideji predsjednice Karmen Meić, a sve u želji zainteresirati i privuči u Zajednicu i nove članove.

U okviru Dana otvorenih vrata, oni koje zanima rad ovog udruženja, mogli su doživjeti pravi šušur.

Naime, održana je najprije proba malog folklora.Lijepo je vidjeti da roditelje i djecu zanima hrvatska glazbena i plesna tradicija. A zdravo je to kretanje i za djecu nakon cjelotjednog sjedenja u školskim klupama. I lijepo je vidjeti da ih u tome u Hrvatskoj zajednici ima tko poučiti, u sigurnim su rukama iskusnih folklorašica, Ankice Andrić i Ivonne Kiš.

IMG_4644Nakon ove probe uslijedila je proba folklora odraslih koje vodi Ankica Andrić. U tijeku su pripreme za skori prvosvibanjski nastup kao i 35. obljetnicu Zajednice 11. svibnja.

Večer punu glazbe i plesa na kraju je, a sve u okviru priprema nastupa za obljetnicu, privedena zajedničkom pjesmom folklorašica i članica Vokalnog sastava Lastavice.

Dok su se u jednom dijelu Zajednice odvijale probe i pripreme  za skore nastupe folklora i vokalnog sastava, u drugom dijelu su se okupili kartaši i promatrači. Naime, sinoć je održan i tradicionali Usrkšnji turnir u beli.

PHOTO-2019-04-06-07-53-42Cjelovečernje kartanje u parovima okončano je podjelom lijepih darova najuspješnijima. Prvo mjesto osvojili su Mirko Pejić i Stjepan DžolićDrugi su Branko Kordić i Drago Gluhak a treći Ivo Lukić i Ante Grbavac.

Lijepa večer u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici. Probe folklora su svakog petka uvečer otvorene i za djecu i za odrasle koji žele plesati ili gledati. A i za kartaše i one koji su tek  željni društva i domaće riječi.

Hvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin e.V. je na adresi: Karl-Marx-Straße 204-206, Berlin-Neukölln. 

PHOTO-2019-04-06-07-53-42 (1)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karmen
Karmen
4 years ago

I kako sam već kazala, Hrvatski glas Berlin prati i redovito izvještava o radu Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice Berlin, a mi im zahvaljujemo na svakoj minuti tog doprinosa i prekrasno složenim tekstovima. Hvala što bodreći nas idemo i stremimo ka izvrsnosti .