BITI ILI NE BITI

Hoće li Thompsonova koncerta (i gdje) u Berlinu biti ili ne

Marko-Perković-ThompsonBerlin/ Održavanje dugo najavljivanog “spektakularanog koncerta Marko Perković Thompson” u Berlinu, stoji pod znakom pitanja. Ili je pod tim znakom za sada tek lokacija održavanja koncerta.

Jedan od organizatora koncerta Cro Best, na svojoj je fejs stranici najprije imao obavijest o neodržavanju koncerta u najavljenoj dvorani i potragu za drugom lokacijom da bi nešto kasnije i ta informacija nestala. Time je nedoumica postala potpuna.

Podsjećamo, koncert Marka Perkovića Thompsona je u Berlinu najavljen za subotu, 26. travnja s početkom u 19 sati u poznatoj Columbiahalle. No, domaćin održavanja koncerta je prekinuo ugovor i otkazao korištenje prostora Columbiahalle za održavanje Thompsonova koncerta. O tome Columbiahalle na fejs stanici piše:

Nach dem wir Kenntnis erhalten haben über den politischen Hindergrund der Veranstaltung mit Thompson und dem Sänger Marko Perkovic, haben wir den Mietvertrag am 4. April durch unsere Anwälte kündigen lassen. Uns wurde zwar Widerstand gegen diese kündigung angekündigt, aber von dem Veranstalter oder seinen Bevollmächtigten gab es bisher keine Reaktion. Wir gehen daher davon aus, dass das Konzert bei uns nicht stattfindet. Nur eine anderslautende gerichtliche Entscheidung könnte das ändern.

Odnosno, u prijevodu: – Nakon što smo dobili saznanja o političkoj pozadini priredbe s bendom Thompson i pjevačem Markom Perkovićem, otkazali smo putem naših odvjetnika 4. travnja ugovor o najmu dvorane. Najavljeno nam je protivljenje pravnim sredstvima, ali do sada se to nije dogodilo. Polazimo od toga da se koncert kod nas neće održati i to bi mogla promijeniti samo sudska odluka

Pojedini sponzori koji su svojim imenom podupirali održavanje koncerta  primili su obavijest u kojoj, uz niz tekstova o Thompsonu, njegovoj karijeri te isticanja političke pozadine njegova djelovanja i povezivanja s ustaštvom, Antifašistička skupina naziva Solidarnost poziva na protivljenje održavanja koncerta.

Na njihovoj stranici stoji:

-Cilj kampanje Solidarnost je da putem različitih manifestacija informiše o situaciji u zemljama nasljednicama Jugoslavije. Kampanja je pokrenuta kao reakcija na uslove sa kojima su suočen_i_e antifašist_i_kinje iz regije. Agresivni nacionalizam i vjerski fundamentalizam pojačavaju inače prisutne oblike diskriminacije poput homofobije, šovinizma i rasizma. U ovakvim uslovima emancipovane strukture teško uspjevaju da ostvare veći društveni utjecaj. Ovom kampanjom želimo da usmjerimo pažnju na ovo stanje i da pomognemo aktivist_ima_kinjama u regiji.

Ostaje vidjeti što će učiniti organizatori i hoće li subotnji Thompsonov koncert ipak biti održan u Berlinu na nekoj drugoj lokaciji od one planirane.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments