ZA NAŠE MAME

tekst i foto: Sonja Breljak
002Berlin/ Izvrsna priredba u povodu Majčina dana u organizaciji Hrvatske škole Berlin!

Malena pozornica u dvorani HKM Berlin postala je centar odakle su odaslane brojne poruke zahvale i ljubavi mamama.

Potrudila su se djeca, učitelji i roditelji. Dvorana je bila puna. Pjevalo se, plesalo, recitiralo …Mama je moja zvijezda, veli jedan stih. Moja je mama najljepša na svijetu, kaže drugi. Moja mama ne ide na skijanje jer štedi za grijanje, kaže se u trećem koji izaziva smijeh publike.  Bilo je duhovito, veselo i lijepo. Trud se isplatio, baš su svi bili zadovoljni dogođenim.

Priredbi su prisustvovali i učenici i učitelj osječke škole Retfala koji se nalaze u višednevnom (od četvrtka do nedjelje) posjetu Berlinu. Domaćini su im bili roditelji i učenici iz Berlina. Zahvalnost na domaćinstvu je izrekao učitelj Mirko Andrić a djeca su uz tamburicu zapjevala pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu” Na taj način su zahvalili i Zavičajnom klubu “Brođani”  koji su za njihova boraavka u Berlinu osigurali smještaj za dvojicu vozača autobusa. Zahvalnost i dar u ime “Brođana” primila je dopredsjednica kluba Elizabeta Kopić.

-U Berlinu sam preko 45 godina ali srce mi je u Hrvatskoj. Želim vam sretan put u Hrvatsku, Slavoniju, Osijek, nadam se da ćemo se uskoro opet vidjeti u domovini,  rekla je Elizabeta Kopić, dirnuta pjesmom i darom djece iz Hrvatske. Eto, tako je priredba Hrvatske škole izazvala pljesak i emocije. Hvala mamama rekoše djeca. Hvala djeci i učiteljima (Rachela, Marina i Mladen) bila je to vrlo lijepa priredba nakon koje su se svi zasladili kolačima i u druženju i razgovoru prisjetili svojih 20, 30, 40 ili više godina boravka u Njemačkoj koja su izrodila najljepše darove: djecu i djecu te djece koja danas pjevaju i recitiraju mamama kao i njihovi roditelji prije tridesetak godina. Eh, što ti je život!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments