MOLITVA KROZ HOROSKOP

pripremio: Emil Cipar
OVAN:
Bože, molim te, daj mi strpljenja, ako može odmah.

BIK:
Bože, pomozi mi prihvatiti promjene u životu, ali ne moraš
žuriti jer upravo kuham večeru.

BLIZANAC:
O Bože, ili možda boginjo? Gdje si? Tko si? Koliko vas zapravo ima? Kojemu da se zapravo molim?

RAK:
Bože, molim te, dok sam na putu čuvaj moju mamu, moje prijatelje, moj stan i moju domovinu. (Draga mama, znam da ne bih trebao biti toliko ovisan o tebi, idem na put i neće me biti tri dana. Zvat ću te sutra, u utorak, srijedu i četvrtak,  čim se vratim.)

LAV:
Bože, kladim se da si ponosan što sam upravo ja tvoje dijete!

DJEVICA:
Bože, molim te, učini da svijet bude bolji, koncentriraj se dok to činiš, molim te. Zadnji put si napravio puno grešaka.

VAGA:
O, Bože, znam da bih sam morao donositi odluke. S druge strane, što ti o tome misliš?

ŠKORPION:
Bože, pomozi mi oprostiti ljudima koji su me povrijedili, ne dopusti da to zaboravim i podsjeti me da tim ljigavim gadovima kad-tad uzvratim.

STRIJELAC:
Jedini, svemoćni, sveznajući, uzvišeni, svemogući, vječni, moj, samo moj Bože, molio sam te već milijun puta, pomozi mi ne pretjerivati u životu!

JARAC:
Dragi moj Bože, zapravo nemam te što tražiti. Mislim da je bolje da to ipak napravim sam. Svejedno, hvala ti što si tu pored mene.

VODENJAK:
Bože, znam da čuješ i moje misli i da te ne trebam posebno pozivati. S druge strane, mislim da smo svi mi bog. Onda, čemu molitve?!

RIBA:
Bože svih nebesa, popio sam osam votki da isperu svu moju tugu i jad. Smijem li ovom devetom nazdraviti tvojoj neizmjernoj slavi i milosti?!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katica kis
katica kis
9 years ago

Dragi Emile, uvijek nađeš zanimljive priloge. U tim horoskopskim znakovima vide se i pravi karakteri ljudi. U prilogu 10 dalmatinskih zapovijedi: 1) Čovik se rodi umoran i živi da se odmori. 2) Ljubi krevet svoj ka samoga sebe. 3) Odmaraj se danju, da noću možeš spavati. 4) Ne radi, rad ubija. 5) Kad vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu. 6) Ne čini danas ono što možeš sutra. 7) Radi manje nego što možeš. a ono što možeš prebaci na drugoga. 8) U ladu je spas, od odmaranja nitko nije umra. 9) Rad donosi bolest, ne umri mlad. 10)Kad poželiš… Read more »