DVOBOJ SUPARNIKA

Malonogometna ekipa Livno Chicago je u finalu Pfingst turnira bila uspješnija od ekipe Cafe King 1

tekst i foto: Sonja Breljak
105Berlin/ Šesnaest malonogometnih ekipa borilo se tri dana u sportskoj dvorani Kiriat Bialik u Wedellstraße (Lankwitz) u okviru tradicionalnog Pfingst turnira u organizaciji berlinske SD Croatije.

Titula najboljeg i pobjednički pokal pripali su ekipi Livno Chicago.

U polufinale  su se plasirale ekipe Mastiok, Cafe King 1, Livno Chicago i Cafe King 2. Treće mjesto je odlučeno susretom ekipa Mastiok i Cafe King 2 izvođenjem sedmeraca i pripalo je ekipi Cafe King 2. Četvrti je Mastiok.

Za prvo mjesto su se u finalu borili vječiti suparnici, ekipe Livno Chicago i Cafe King 1.

Nakon neriješenog rezultata od 1:1 u regularnih dva puta po deset minuta, izvođeni su udarci sa sedam metara u kojima je uspješnija bila ekipa Livno Chicago.

Pokal za drugo i treće mjesto primile su ekipe Cafe King 1 i Cafe Kong 2. Pokal za fair play dodijeljen je igračima ekipe Croatia futsal 2. Najboljim vratarom je proglašen Selvedin Begzadić. Najbolji strijelac je Ümir Ergidi. Dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Ömer Toktumur.

U vrijeme održavanja  završnih susreta, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. A brojni su u sunčanom i vrlo vrućem danu pronašli ugodno mjesto pod suncobranima ispred dvorane gdje su susreli poznanike i prijatelje, poigrala djeca, popilo osvježevajuće piće ili kušali specijalitete s roštilja. Pažnju publike privukao je i susret najmlađih, ekipa E i F kategorije SD Croatije, održan prije polufinalnih natjecanja.

Glazbom je sve i po završetku nogometnih susreta, ispred dvorane, zabavljao Tomislav Gelo.

Puno truda u organizaciju turnira uložila je uprava SD Croatije. Vjerujemo kako je taj trud dobio svoju satisfakciju u sportskom i fair druženju što i jeste odlika ovog kluba koji po raznim razinama natjecanja u Berlinu, ima čak osam ekipa.

Ulaznica u dvorište dvorane u vrijeme održavanja turnira, ove je godine izosila 4 eura a za žene i djecu iznad 12 godina 1 euro, što je novost. Čuli smo par glasova kojima se to baš i nije svidjelo no držimo kako se od tog novca SD Croatia nije obogatila a turnir poput ovoga ipak treba smoći organizirati pa i materijalno, jer koštaju sasvim sigurno i sudci, i pomoćnici, i prva pomoć i dvorana.

Na tradicionalno dobroj organizaciji ovako zahtjevnog i obimnog turnira kompliment i čestitke organizatoru, entuzijastima i volonterima iz uprave SD Croatije.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments