SLAVILI MOLITVOM I PJESMOM

tekst: Sonja Breljak
0094Berlin/ U vrijeme blagdana Velike gospe, većina Hrvata, stanovnika njemačke metropole, na godišnjem je odmoru pa i ovaj blagdan provedu okupljeni oko marijanskih svetišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Onima  koji se taj dan zateknu u Berlinu ostaje na volju sudjelovati u misnom slavlju u kojoj od njemačkih crkava ili misnom slavlju na hrvatskom jeziku u crkvi svetog Sebastiana u 12,oo ili 18,30 sati.

Ovogodišnje misno slavlje na hrvatskom jeziku na Veliku gospu u berlinskoj crkvi svetog Sebastiana, predvodio je Marko Hrgota, mladi svećenik iz Sarajeva koji je diplomirao  a doskora će i doktorirati, na  Papinskom institutu za crkvenu glazbu u Rimu.

Fra Marko nije po prvi puta gost HKM Berlin. Bio je u Berlinu i prošle godine, o čemu smo i pisali. Susret s njim i njegovim propovjedanjem pravo je osvježenje. Predvodit će ovom prigodom i misna nedjeljna slavlja na Weddingu i Mehringdammu.

Misno slavlje na Veliku Gospu u večernjim satima je pjesmom pratio crkveni zbor koji inače nedjeljama pjeva u crkvi svetog Bonifacija na Mehringdammu.

Ana DraganovicZajedničke trenutke molitve je glazbom i solo pjesmom  uljepšala Ana Draganović, studentica germanistike i teologije u Berlinu. Ana je inače vrlo aktivna u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin od malih nogu, kao članica dječjeg zbora, pa zbora mladih, čitačica i ministrantica.

Prelijepo si pjevala Ana, velim po završetku mise na Veliku Gospu.

-Hvala, na Božju slavu, odgovara skromno Ana.

Ana samu sebe prati glazbom na klavijaturama. Ima lijep glas. Nadamo se, čut ćemo ga još puno puta,  na radost sviju nas u HKM Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments