UZ “ZDENAC” DO ZORE

tekst i foto: Sonja Breljak
175Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” Berlin e. V je uspješno organizirao 24. po redu humanitarnu zabavu pod motom “Slavonijo u srcu te nosim”.

Najbolja potvrda te uspješnosti je puna dvorana i sve rasprodane ulaznice. A svakako, i dobro raspoloženje gostiju kojemu su doprinijeli glazbeni gosti iz Hrvatske, Tamburaški sastav “Zdenac” iz Slavonskog broda.

Već uobičajeno, vodeći program ove večeri, potpisnica ovih redaka je podsjetila na izvrsne rezultate djelovanja ovog humanitarnog kluba. Posljednji takvi rezultati govore o oko 9000 eura prikupljenih za liječenje jednog teško oboljelog dječaka te  3000 eura poslanih u dijelove Posavine pogođene nedavnim teškim poplavama.

Za svoje su djelovanje “Brođani” zaslužili pljesak koji ih je sustigao.

Ovoj lijepoj večeri nazočio je i Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu. Hrvatsko veleposlanstvo predstavljala je savjetnica-ministrica Mirjana Božić. Na samom kraju svog svećeničkog djelovanja u Berlinu, vremena za Brođane, pronašao je  i dosadašnji berlinski župnik, fra Petar Čirko kojemu su tijekom večeri, Brođani uručili skroman dar kao podsjećanje na lijepu suradnju. A i fra petar se okupljenima obratio s par prigodnih, pozdravnih, opoütajnih, riječi. Na zabavi je bilo dosta predstavnika drugih udruženja i društava a najbrojniji su svakako bili članovi Hrvatske zajednice, predvođeni predsjednikom Ivanom Salopekom.  Zahvalnost je organizator posebno uputio svojim vjernim sponzorima a potom i medijskim pokroviteljima, među kojima je i  naše glasilo.

Gosti su vrlo revno sudjelovali i u tomboli pa su se na kraju lijepo i zabavili na njenoj završnici.

“Zdenac” iz Slavonskog broda je izvrsno svirao. U njegovom sastavu su: Đuro Drčelić, Robert Mušicki, Josip Čavka, Vjekoslav Novosel, Neven Boček i Nikola Novosel.

Svirka je bila za deset!!!

E, jesu se Brođani i umorili! Kao da je lako oranizirati tako velike zabave i to iz godine u godinu, A oni kažu opet, nije im dosta. I već planiraju buduće zanave.

Svaka čast!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments