DOBRODOŠLICA I OPROŠTAJ

tekst i foto: Sonja Breljak
136Berlin/ Hrvatska katolička misija Berlin se u netom prošlu subotu i nedjelju pozdravila s dosadašnjim župnikom fra Petrom Čirkom a zaželjela dobrodošlicu novom voditelju HKM Berlin njemačke župne zajednice St. Sebastiana, fra Frani Čuguri.

Prvi od ova dva pozdrava zbio se u subotu u dvorani HKM Berlin. Okupili su se predstavnici svih grupacija koje aktivno (čitači, ministranti, zborovi, folklor, Frama …) sudjeluju u radu i životu Misije. Pozdravnim riječima su se okupljenima obratila obojica svećenika, fra Petar izražavajući lijepe uspomene koje nosi a fra Frano obećavajući otvorenost i aktivnost.

Potom je zapjevala i ženska klapa “Adria” a mlade obitelji Misije su predale fra Petru svoj dar njemu na odlasku. Darovali su ga harmonikom (istina ne novom već polovnom ali izvrsno očuvanom) pa je fra Petar odmah i nastavio sa sviranjem i pjevanjem.

Darujući harmoniku poručili  su mu: – Dragi fra Petre,

prođe desetljeće u kojem si živio i djelovao u našoj HKM u Berlinu, među nama i našom djecom.
Kad si došao bili smo jedan dio “mladih” obitelji, naša su djeca bila mala, a sad ih je veliki dio punoljetan …odrastali su uz tebe i s tobom, živjeli kao i mi u i uz našu misiju …

Neka ti ovo vrijeme provedeno u HKM Berlin ostane u lijepom sjećanju, bio si “NAŠ”, “ujak” u dobrim i “lošijim” vremenima.

Neka ti Bog naplati višestruko svu tvoju ljubav, sva tvoja djela, svaku dobru riječ, osmjeh, podršku, razgovor … koji si nam svima dao.

Ova harmonika …

          neka ti bude mali znak naše zahvalnosti za sve što si učinio za nas i sa nama,

          neka ti bude uspomena na sve nas, sve doživljeno u našoj misiji, …

          neka ti bude poticaj da i dalje sa svojim talentima slijedeći primjer svetog Franje širiš radost! 

275HVALA TI NA SVEMU!

Svako dobro i neka Te Bog blagoslovi i čuva na svim Tvojim putevima!

Tvoje “mlade” obitelji

-Drugi oproštaj i predstavljanje zbilo se na dvije nedjeljne mise. Uvođenju u službu fra Frane Čugure i pozdravu s fra Petrom, nazočio je i Ivica Komadina, voditelj dušobrižničkog ureda u Frankfurtu. Bilo je lijepo slušati i fra Petra, njegov emocionalni doživljaj odlaska iz Berlina, nakon 10 provednih godina a bilo je lijepo i poslušati par riječi od novog berlinskog župnika, fra Frane Čugure.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments