ŠTO NE ŠTIMA

upitnik Draga Sonja, ne znam što ovdje ne štima, ali prošlu nedjelju u 12 i 45 minuta smo bili na York Strasse, nikog nije bilo tu i crkva je zatvorena …piše nam u komentaru ispod jednog teksta naš barba Ivo (Dorotić) nakon što je s poooooodužeg odmora u Hrvatskoj (gdje kao i većina naših a njemačkih umirovljenika provodi, onaj topliji, dio godine,) dotaknuo berlinsko tlo.

A mi, u zbilji i u šali, odgovaramo: -Ivo, treba pratiti i čitati Hrvatski glas Berlin pa ćeš znati gdje i kad je misa :), te stavljamo link na tekst koji odgovara na Ivino pitanje.

Kako znamo da ovih dana Ivo nije jedini “povratnik” u Njemačku i Berlin, tekst naslova “Izmjene radi renoviranja” donosimo u produžetku.

IZMJENE RADI RENOVIRANJA

Nedjeljne  mise su u bazilici svetog Ivana u 14 sati …objavljeno 20.10.2014

tekst i foto: Sonja Breljak
006Berlin/ Crkva St. Bonifacija na Mehringdamu gdje su se donedavno nedjeljom održavale mise na hrvatskom jeziku u 13 sati, u fazi je renoviranja.

Zbog toga se nedjeljne mise premještene u baziliku svetog Ivana, gdje je inače sjedište Poljske misije a ipak dobro poznatu Hrvatima jer su u ovoj crkvi održavane mise na hrvatskom jeziku i u devedesetim godinama.

No, prvo nedjeljno misno slavlje u bazilici svetog Ivana, nije privuklo baš veliki broj Hrvata. Malo je u crkvi vjernika, još manje malih i većih ministranata pa je župnik fra Frano Čugura s oltara pozvao na nedjeljne dolaske. Veli prijekorno, eto, nekad nam je sve drugo važnije …rođendani, utakmice, treninzi …

Jedino se crkveni zbor kojeg župnik pohvali za lijepo pjevanje, odazvao u uobičajenom, velikom broju.

Za one nedovoljno informirane ponavljamo – nedjeljne mise su radi renoviranja crkve st. Bonifacija do 30.05.2015. u bazilici svetog Ivana na adresi Lilienthalstra. 5, 10965 Berlin, u 14 sati. (U Bahn 7 Südstern)

U ostalim crkvama, su nedjeljne mise u uobičajeno vrijeme – na Spandau (crkva Marije pomoćnice) u 10 sati te na Weddingu (crkva svetog Sebastiana) u 11,30 sati.
015

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Ovo vrijeme mi je zbilja nezgodno, čudio sam se kumu u Stuttgartu kako prispije u 15 sti na misu.Pokušati ću iči u 10 sati na Spandau, a supruga će najvjerovatnije iči u 14 sati. I u Splitu sam se bavio nogometom i kasnije suđenjem i nikad nisam propustio misu, ali ih je bilo ujutro već u 7 sati ili na večer u 19 sati Sv Duje ili Gospe od zdravlja. Svećenici su ovdje da služe nama, a ne mi njima. Nadam se da će ovo pročitati pravi ljudi.
Bog lijepi moji sugrađani.