ISPRIKA

– Ovime Vas iskreno molimo za oproštenje zbog neugodnosti koje ste doživljavali u javnosti, a koje su samovoljno izrečene u ime Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj e. V. te se nadamo da ćete prihvatiti našu ispriku ...stoji u pismu što ga je urednica Hrvatskog glasa Berlin dobila od Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke. 

pomirenjeJedna ružna priča koja je kao odgovor na kritike rada i djelovanja jednog civilnog udruženja donijela uvredljivo političko etiketiranje, omalovažavanje, pokušaj društvene i profesionalne diskreditacije …nadamo se, privodi se kraju.

Nadu u promjenu atmosfere ulijeva pismo isprike iz pera novog predsjednika i tajnika Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke,  pisano 29.10.2014. pristiglo urednici našeg portala. U pismu stoji:

“Poštovana gospođo Breljak,

pozivamo se na novinski članak i internetsku objavu „7Dnevno“ od 20.6.2014. i na javne izjave bivšeg predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj e. V., Mije Marića.

U njima se sugerira da ste Vi održavali vezu s bivšom jugoslavenskom tajnom službom, koja je poznata pod imenom „UDBA“.

Te izjave ne odražavaju mišljenje ni prošlog kao ni aktualnog predsjedništva Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj e. V., izabranog 29.3.2014.

 Ukazujemo na to da su taj novinski članak, kojeg je djelomice prenijelo i nekoliko portala, kao i izjave dane u javnosti, isključivo osobno mišljenje Mije Marića i da se Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj e. V. od njih jasno distancira.

Ovime Vas iskreno molimo za oproštenje zbog neugodnosti koje ste doživljavali u javnosti, a koje su samovoljno izrečene u ime Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj e. V. te se nadamo da ćete prihvatiti našu ispriku.

 Srdačno Vas pozdravljamo,

U potpisu: Danijel Lučić, predsjednik HSKNJ i Niko Ereš, 1. tajnik HSKNJ”

 

Ima tu još posla. Dosta toga je otišlo krivo. Popravke su čini se u tijeku.

Sonja Breljak: –Isprika primljena. I prihvaćena.
weltkongress

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola Bašić
Nikola Bašić
9 years ago

joj, kako meje bilo štrecnulo kad sam ono pročitao
na 7Dnevno. Ajde, hvala Bogu sad mi je lakše!

Ante Karacic
Ante Karacic
9 years ago

Iako se odavno ne broji sta kaze gospodin Mijo Maric ovo je veliki iskorak koji je napravio HSK.Ovaj iskorak je za veliku pohvalu,on budi nadu da bi HSK mogao postati ono za cega se je godinama pretstavljao da jeste,krovna udruga hrvata u Njemackoj

Dubravka
Dubravka
9 years ago

Tko prizna, pola mu se prašta.

Josip Mayer
9 years ago

Drago je i meni da je Sonja Breljak: -Ispriku primila i prihvaćena.

Staro nam naričje govori.Tko se kome ispriča pola mu se oprašta,ni sam nisam pošteđen od sličnih napada.Pa evo ispričali su se i dobro im je oprostiti a oni koji to nisu ni neće, njihova djela govore o njima samima.Najavljeni su i popravki.

Ivek Milčec
Ivek Milčec
9 years ago

Poštovani prijatelju Ivo,
nažalost takva su bila vremena u kojima su se često etiketirale nedužne osobe a pogotovo one koje su pokušavale unijeti nešto novoga na kulturnome i športskome polju berlinskih Hrvata.Da,imaš pravo,jer sam tada kao višegodišnji predsjednik HKD V.Fran Mažuranić i novinar,bio izložen napadima od jednih i drugih.Vrlo dobro su mi poznati napadi na Hrvatsku zajednicu i njezina vodstva a zna se i otkud su najviše dolazili verbalni napadi.Toliko o tome.Pozdravljam tebe i sve tvoje.

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

A tko će se meni i ostalim osnivačima Hrvatske, kulturne i sportske Zajednice Berlin, izviniti. Iz Crkve i njenih tadašnjih dijelatnika su dolazile uvrede i bili smo titlovani kao UDBAŠI, dok smo iz Edvarda Kardelja, jugoslavenskog društva bili označeni kao USTAŠE. O ovome bi mogao dvije riječi napisati Ivan Milčec, jer je i on ni kriv ni dužan bio u žiži događaja. Sve prije ili poslje dođe na svoje misto.
Lijep pozdrav iz sunčanog Sumartina.